skip to Main Content
Dode dolfijn gevonden op het Playa Larga strand bij Tarragona
Diari Mes

Dode dolfijn gevonden op het Playa Larga strand bij Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Dode dolfijn gevonden op het Playa Larga strand bij Tarragona

Diari Mes

TARRAGONA – Op vrijdagochtend hebben vroege wandelaars op het Playa Larga strand van Tarragona het lichaam gevonden van een dode dolfijn. Volgens de krant Diari Mes gaat het om een exemplaar van een volwassen dolfijn van ongeveer 1 meter lang en 100 kilo zwaar. Het gaat om een vrouwtje van de gestreepte dolfijn soort, in het Spaans delfín listado (Stenella coeruleoalba).

Het lichaam van de levenloze dolfijn was in perfecte staat dus het vrouwtje was nog niet zo lang dood. De dolfijn werd gevonden op het Playa Larga strand voor de camping las Palmeras. Autopsie door de specialisten van het Bellaterra centrum moet meer informatie geven over de doodsoorzaak van de jonge dolfijn.

De vondst van de dode dolfijn zorgde voor veel nieuwsgierigen op het strand. Het gebeurt echter wel vaker dat exemplaren van deze in de Middellandse Zee veel voorkomende dolfijnsoort gevonden worden op de stranden van Spanje. Recent werd er in het zuiden van Spanje nog een dolfijn gered uit het water nadat deze gewond werd aangetroffen bij Benalmádena (Andalusië).

Afgelopen 24 juni werd er in de Delta del Ebro in het zuiden van de provincie Tarragona een levende dolfijn op het strand gevonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken