A Mariña in Galicië en niet La Marina in Alicante in corona-lockdown

A Mariña in Galicië en niet La Marina in Alicante in corona-lockdown
Beeld: 123rf

A Mariña in Galicië en niet La Marina in Alicante in corona-lockdown

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Naar aanleiding van diverse meldingen die de redactie binnen heeft gekregen via onze Whatsapp tiplijn willen we graag even wat uitleggen. Er schijnt nogal verwarring te zijn ontstaan door berichtgevingen in België en Nederland over een tweede lockdown wat betreft corona-uitbraken in Spanje. De eerste was in een deelregio van de provincie Lerida in Catalonië terwijl de tweede deelregio die gesloten werd A Mariña in de provincie Lugo is Galicië is. Dus niet La Marina in de provincie Alicante in de Valencia regio.

De deelregio die in lockdown is in Catalonië is Segría wat bij de provincie Lerida hoort wat weer gelegen is in het binnenland van de autonome regio Catalonië. Deze regio ligt ver weg van de populaire en toeristische kusten Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada en daar is dus ook geen sprake van een lockdown waardoor 209.000 inwoners niet hun eigen deelregio in Lerida kunnen verlaten.

Zie onderstaande kaart voor het gemarkeerde Segrìa deel in Lerida en de kustplaatsen langs de bekende Costa’s.

A Mariña

Een tweede corona-uitbraak heeft ervoor gezorgd dat in de autonome regio Galicië in het noordwesten van het land (aan de Atlantische Oceaan) de deelregio A Mariña (in het Spaans ook La Mariña) in de provincie Lugo in een zogenaamde lockdown is gegaan. Daardoor mogen 70.000 inwoners zich niet meer vrij over naar bewegen en moeten zij zoveel mogelijk thuis blijven. Bezoekers en toeristen van deze regio wordt aangeraden het gebied te verlaten of de komende vijf dagen daar te blijven.

Verwarring

De naam A Mariña heeft echter voor nogal wat verwarring gezorgd bij lezers van SpanjeVandaag maar ook bij de buitenlandse media. A Mariña heeft namelijk niets te maken van La Marina in de provincie Alicante in de Valencia regio. Zoals op de onderstaande kaart te zien is ligt La Marina aan de Middellandse Zee en is dat bijna 1.000 km verwijderd van La (of a) Mariña in Lugo aan de Atlantische Oceaan. 

Overigens zorgt de lockdown in A Mariña voor problemen in de politiek aangezien voor komende zondag 12 juli er autonome verkiezingen staan gepland in Galicië die eventueel door deze uitbraak niet door kunnen gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.