menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederland past reisadvies Spanje aan vanwege corona-uitbraken (UPDATE)

Nederland past reisadvies Spanje aan vanwege corona-uitbraken
Beeld: 123rf

Nederland past reisadvies Spanje aan vanwege corona-uitbraken (UPDATE)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – België heeft op zondag het reisadvies aangepast van groen naar oranje vanwege de corona-uitbraak in Lerida maar dat wil niet zeggen dat men niet naar Spanje kan en mag reizen. Nederland heeft op maandag het reisadvies voor het getroffen deel in Lerida in Catalonië en Lugo in Galicië aangepast van kleur geel naar oranje.

LET OP: Vanaf 25 augustus 00:00 uur heeft Nederland HEEL SPANJE de kleur ORANJE gegeven in het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dat geldt voor het vasteland van Spanje en de eilanden (Balearen en Canarische Eilanden) inclusief de enclaves Ceuta en Melilla. Meer informatie lees je HIER

Op de website van nederlandwereldwijd is nu te lezen: Op dit moment zijn lokaal de coronamaatregelen verscherpt voor het gewest Segrià in Catalonië en voor de kuststrook van La Mariña-Lugo in Galicië door een lokale uitbraak van het coronavirus. 

De kleur van deze gebieden is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Je kunt alleen door deze gebieden reizen als je op doorreis bent. In alle andere gevallen is het niet mogelijk deze gebieden in te reizen. 

Als je vanuit deze gebieden terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in (zelf)quarantaine te gaan. De in- en uitreisbeperkingen zijn voor Spanje opgeheven, maar het kan zijn dat je aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. Je kunt op vakantie naar Spanje maar blijf waakzaam. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels op.

Het door meerdere corona-uitbraken getroffen gebied in Lerida is niet het meest toeristische gebied van Catalonië dus waarschijnlijk zal de verandering van het reisadvies voor Nederlandse toeristen niet van invloed zijn. Datzelfde geldt voor het La Mariña gebied in de provincie Lugo in Galicië, noordwest Spanje.

Meer interessante artikelen:
België past reisadvies Spanje aan vanwege corona-uitbraak in Catalonië
A Mariña in Galicië en niet La Marina in Alicante in corona-lockdown