Nederland past reisadvies Spanje aan vanwege corona-uitbraken (UPDATE)

Nederland past reisadvies Spanje aan vanwege corona-uitbraken
Beeld: 123rf

Nederland past reisadvies Spanje aan vanwege corona-uitbraken (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – België heeft op zondag het reisadvies aangepast van groen naar oranje vanwege de corona-uitbraak in Lerida maar dat wil niet zeggen dat men niet naar Spanje kan en mag reizen. Nederland heeft op maandag het reisadvies voor het getroffen deel in Lerida in Catalonië en Lugo in Galicië aangepast van kleur geel naar oranje.

LET OP: Vanaf 25 augustus 00:00 uur heeft Nederland HEEL SPANJE de kleur ORANJE gegeven in het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dat geldt voor het vasteland van Spanje en de eilanden (Balearen en Canarische Eilanden) inclusief de enclaves Ceuta en Melilla. Meer informatie lees je HIER

Op de website van nederlandwereldwijd is nu te lezen: Op dit moment zijn lokaal de coronamaatregelen verscherpt voor het gewest Segrià in Catalonië en voor de kuststrook van La Mariña-Lugo in Galicië door een lokale uitbraak van het coronavirus. 

De kleur van deze gebieden is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Je kunt alleen door deze gebieden reizen als je op doorreis bent. In alle andere gevallen is het niet mogelijk deze gebieden in te reizen. 

Als je vanuit deze gebieden terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in (zelf)quarantaine te gaan. De in- en uitreisbeperkingen zijn voor Spanje opgeheven, maar het kan zijn dat je aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. Je kunt op vakantie naar Spanje maar blijf waakzaam. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels op.

Het door meerdere corona-uitbraken getroffen gebied in Lerida is niet het meest toeristische gebied van Catalonië dus waarschijnlijk zal de verandering van het reisadvies voor Nederlandse toeristen niet van invloed zijn. Datzelfde geldt voor het La Mariña gebied in de provincie Lugo in Galicië, noordwest Spanje.

Meer interessante artikelen:
België past reisadvies Spanje aan vanwege corona-uitbraak in Catalonië
A Mariña in Galicië en niet La Marina in Alicante in corona-lockdown

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.