Binnenruimtes nachtleven Catalonië voor 15 dagen gesloten

Binnenruimtes nachtleven Catalonië voor 15 dagen gesloten
Beeld: Europa Press

Binnenruimtes nachtleven Catalonië voor 15 dagen gesloten

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De regionale overheid van Catalonië heeft als een van de weinige autonome regio’s besloten de binnenruimtes van discotheken, nachtclubs en pubs te sluiten. Dat geldt dus niet voor de buitenruimtes zoals terrassen en voor de ‘normale’ horeca zoals bars en restaurants. Deze beslissing is genomen vanwege de enorme stijging van besmette jongeren in de regio.

Vanaf vrijdag 9 juli moeten de binnenruimtes in het nachtleven voor 15 dagen dicht. Vanaf het komende weekend is het alleen nog toegestaan om de buitenruimtes zoals terrassen open te hebben. 

Het nachtleven in Catalonië (o.a. de Costa Brava, Costa Barcelona, Barcelona en Costa Dorada) mag alleen nog in de buitenruimtes open zijn en tot 3.00 uur ’s nachts. Bij alle evenementen, ook in het nachtleven, waar meer dan 500 personen aanwezig zijn moeten de aanwezigen een negatieve PCR- of antigeentest van maximaal 12 uur oud laten zien. Het is ook mogelijk om een vaccinatiebewijs te laten zien.

Naast Catalonië heeft ook de regionale overheid in Cantabrië besloten het nachtleven in 16 gemeenten, waaronder de hoofdstad Santander, gedurende 15 dagen te sluiten. Ook in de autonome regio Navarra moet het nachtleven vanaf 7 tot en met 21 juli dicht. Er zijn ook meer maatregelen genomen in het nachtleven op Mallorca en in andere autonome regio’s wordt ook nagedacht over nieuwe corona-maatregelen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.