skip to Main Content
Spaanse pedofiel die in Marokko gratie kreeg weer opgepakt in Murcia

Spaanse pedofiel die in Marokko gratie kreeg weer opgepakt in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De Spaanse pedofiel Daniel Galvan Vina is in Spanje gearresteerd nadat de Marokkaanse koning een omstreden gratieverlening had ingetrokken. De politie pakte de man op in Murcia, zo meldt de krant El Pais. Maandagmorgen vaardigde Marokko een internationaal arrestatiebevel uit.

De Marokkaanse koning, Mohammed VI, had dinsdag op verzoek van de Spaanse koning Juan Carlos een groep van 48 Spaanse gevangen gratie verleend. Onder hen bevond zich ook Daniel Galván Viña, een pedofiel die tot dertig jaar cel was veroordeeld.

De vrijlating leidde de voorbije dagen tot hevige protesten in Marokko. Daarop besloot de Marokkaanse koning de gratie weer in te trekken.

De Marokkaanse autoriteiten zeiden dat zijn vrijlating een vergissing was, en dat de koning zich niet bewust was van de misdaden van de man.

Galvan was tot dertig jaar cel veroordeeld in september 2011 voor de verkrachting van 11 kinderen tussen de leeftijd van vier en vijftien jaar.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken