skip to Main Content
Deutsche Bank koopt winkelcentrum Diagonal Mar in Barcelona voor 495 miljoen euro

Deutsche Bank koopt winkelcentrum Diagonal Mar in Barcelona voor 495 miljoen euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

diagonalmar1aBARCELONA – Het grote winkelcentrum Diagonal Mar in de Catalaanse stad Barcelona heeft nieuwe eigenaars. De Deutsche Bank heeft het gehele complex gekocht voor 495 miljoen euro en is daarmee de derde nieuwe eigenaar in korte tijd. Diagonal Mar is een van de grotere winkelcentra van Catalonië en de grootste van Barcelona.

Deutsche Bank heeft deze week het grote en redelijk moderne winkelcentrum Diagonal Mar in de wijk Diagonal Mar en Poblenou wijk gekocht. Het winkelcentrum bevindt zich niet ver van de zee en in het gedeelte van de stad wat tussen 2001 en 2004 compleet opgeknapt werd met nieuwe flats en kantoren voor het toenmalige Forum 2004.

Diagonal Mar heeft een winkeloppervlakte van maar liefst 88.000 vierkante meter waarin zo’n beetje alle grote winkelmerken te vinden zijn inclusief de Media Markt, FNAC, H&M, Primark, Zara, Mango, Berschka, Supermarkt Alcampo, Casa etc. Daarnaast zijn er bioscopen, veel restaurants en een ruime keuze bars te vinden op het grote terras. In totaal zijn er 240 winkels verdeeld over drie niveaus met een ondergrondse parkeerplaats met ruimte voor 5000 auto’s.

De vorige eigenaar, het Amerikaanse Northwood Investors, had het winkelcentrum eind april in de verkoop gedaan voor een bedrag tussen de 300 en 500 miljoen euro. Deze investeringsmaatschappij kocht het winkelcentrum in 2013 voor 160 miljoen euro van de Ierse bank Nama en heeft het dus nu met veel winst verkocht aan Deutsche Bank voor 495 miljoen euro.

In eerste instantie was in de krant La Vanguardia te lezen dat een Nederlandse investeringsgroep, die ook al de winkelcentra La Maquinista en Glòries schijnen te bezitten, interesse had maar uiteindelijk is het de Duitse bank geworden die het winkelcentrum kocht.

De Deutsche Bank kondigde nadat de deal gesloten was meteen aan dat ze van plan zijn de komende vier jaar 30 miljoen euro te gaan investeren aan vernieuwingen en moderniseringen van het winkelcentrum. Diagonal Mar werd op 20 november 2001 geopend en wordt in Barcelona gezien als een van de meest complete en beste winkelcentra – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken