skip to Main Content
Grootste bosbrand tot nu toe dit jaar in noordwest Spanje onder controle

Grootste bosbrand tot nu toe dit jaar in noordwest Spanje onder controle

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

A CORUÑA – De brandweer in Galicië heeft het sein brand meester kunnen geven waarna de grootste bosbrand in deze regio in het noordwesten van Spanje ten einde is. Helaas heeft de brand in de gemeente Verín wel 1.360 hectare natuur in de as gelegd maar zijn er gelukkig geen gewonden gevallen. Dat is op zich al een mirakel want de vlammenzee bedekte ook een deel van de A-52 snelweg waar auto’s reden die dankzij snel optreden van de brandweer niet eindigden zoals in Portugal enkele maanden geleden.

De regionale autoriteiten weten het nu al zeker, de bosbrand die afgelopen zondag ontstond naast de gemeente Vilamaior en de gemeente Verín is opzettelijk aangestoken. De politie heeft al getuigen gehoord die gezien hebben hoe twee personen wegrenden nabij de golfbaan en nota bene de plaats waar de blushelikopters gestationeerd staan. Die getuigenissen hebben reeds geleid naar de identificaties van de twee personen waarna op dit moment gezocht wordt om de relatie met de brand te onderzoeken.

De brand kon sinds donderdagavond gemakkelijk het vernietigende werk doen aangezien het kurkdroog is overal in Galicië. Toch wist de brandweer uiteindelijk zaterdagmorgen het sein brand meester te geven waarna de werkzaamheden konden beginnen om te voorkomen dat de brand opnieuw zou kunnen ontstaan. Ondertussen is er wel 1.360 hectare natuur verdwenen en moesten er enkele honderden inwoners uit voorzorg geëvacueerd worden. Iedereen is gelukkig weer heelhuids teruggekeerd naar hun woningen.

Deze grootste bosbrand tot nu toe dit jaar in het elk jaar weer door bos- en natuurbranden geteisterde Galicië, had echter veel erger kunnen eindigen met het verlies van mensenlevens. De vlammenzee greep namelijk zo snel om zich heen dat deze ook delen van de A-52 snelweg bereikten waarop tientallen auto’s reden. Dankzij snel optreden van de brandweer en politie kon een tragedie zoals in Portugal voorkomen worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. al gelezen in de gazet : italiaanse brandweer steekt zelf vuur aan om zo meer geld binnen te rijven!!!
  en in de gazet maar schrijven dat de meest branden door “toeristen” veroorzaakt worden.
  foei Italië!!!!! Voor de rest van hun dagen in de bak, stelletje nietsnutten!!!!

 2. als da waar is van die “twee”, alle kosten betalen, in de gevangenis voor enkele jaren maar ja… eerst bewijzen en dan (ver)oordelen
  nog een geluk dat er niemand gewond of omgekomen is, bomen kan men vervangen….
  ist goe of nie? lief he
  allee vooruit

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by