skip to Main Content
Meer dan 150 Spanjaarden proberen eiland Lombok te ontvluchten na aardbeving
20 Minutos

Meer dan 150 Spanjaarden proberen eiland Lombok te ontvluchten na aardbeving

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

150 Spanjaarden proberen Lombok te ontvluchten

20 Minutos

MADRID – Tijdens de aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter en de verschillende naschokken zijn op het Indonesische eiland Lombok tenminste 91 mensen om het leven gekomen. Op het eiland zijn ook veel toeristen waaronder meer dan 150 Spanjaarden die proberen het eiland te ontvluchten, aldus de Spaanse Ambassade.

Logischerwijze was er tijdens en na de aardbeving paniek onder de inwoners en de duizenden vakantiegangers die op Lombok of de nabijgelegen eilanden Java en Bali verblijven. Ook op die bestemmingen heeft men de aardbeving gevoeld.

Volgens diverse Spanjaarden die via Twitter vrienden en familie op de hoogte houden, worden op het vliegveld Mataram de toeristen in groepen verdeeld zodat de evacuatie sneller kan verlopen. De toeristen uit de Europese Unie worden allemaal samen gezet, aldus een man afkomstig uit Málaga.

Volgens de kranten zijn er bij de aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter afgelopen zondagnacht tenminste 91 mensen om het leven gekomen en raakten er meer dan 200 mensen gewond. Daarnaast is er ook veel schade aan met name gebouwen in en rond Mataram waar de aardbeving het meeste werd gevoeld.

Na de eerste aardbeving volgde nog een tweede met een kracht van 4,9 op de schaal van Richter. Er was een tsunamiwaarschuwing van kracht maar die werd na anderhalf uur weer ingetrokken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken