skip to Main Content
Na zonneschijn en een hittegolf komt regen en hagel …. op Mallorca
Archieffoto

Na zonneschijn en een hittegolf komt regen en hagel …. op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Na zonneschijn en een hittegolf komt regen en hagel …. op Mallorca

Archieffoto

PALMA – Voor de inwoners op het Balearen eiland Mallorca is de hittegolf geëindigd met regen en hagel. Voor maandag had de Spaanse weerdienst al regen en storm voorspeld voor het interieur van Mallorca en gedurende 1 uur en 40 minuten ging het even flink tekeer.

Zoals al voorspeld door de Aemet heeft Mallorca te maken gehad met een flinke regenbui en storm inclusief hagel. Diverse plaatsen op Mallorca zoals Inca, Alaro en Binissalem hadden te maken met het slechte – maar na de hitte zeer welkome – weer.

De Spaanse weerdienst had voor de Balearen en in het bijzonder Mallorca slecht weer voorspeld en de deelstaat voor maandag een geel weeralarm gegeven. De voorspelling was uitgekomen en op veel plaatsen viel tussen en 20 en 30 liter regenwater per m2.

De andere Balearen eilanden Menorca, Ibiza en Formentera hadden niet te maken met het slechte regenachtige weer en deze eilanden kregen zelfs een vermelding vanwege hoge temperaturen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken