menu: rubrieken, zoeken & meer

534 Spaanse bedrijven met het Safe Tourism corona-certificaat

534 Spaanse bedrijven met het Safe Tourism corona-certificaat
Beeld: Twitter

534 Spaanse bedrijven met het Safe Tourism corona-certificaat

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Spanje zijn er al meer dan 500 openbare en particuliere toeristische bedrijven die het keurmerk Veilig Toerisme hebben verkregen. Het Safe Tourism zegel certificeert de naleving van de hygiënisch-sanitaire maatregelen ter preventie van COVID-19. Hotels en restaurants voeren de lijst aan en Andalusië en Catalonië zijn de autonome regio’s met de meeste bedrijven die zijn gecertificeerd door het Instituut voor Spaanse Toeristische Kwaliteit.

Het Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) is in de meeste toeristische bedrijven en met name hotels en restaurants te herkennen aan de hand van de logo’s en certificaten Calidad Turistica . Vanwege de corona-crisis heeft dit instituut ook het speciale Safe Tourism Certified zegel gelanceerd.

Op het moment van schrijven zijn er volgens de laatste telling 534 bedrijven in de toeristische wereld die in Spanje een Safe Tourism certificaat hebben gekregen. In Andalusië zijn 207 certificaten te vinden, in Catalonië 105, in de Murcia regio 49 en in de Valencia regio 48.

Het Safe Tourism Certified certificaat is een van de weinige correcte corona-certificaten die men in de post-corona tijd kan krijgen en het is ook de moeilijkste omdat men aan strenge eisen moet voldoen. Het speciale zegel is een garantiemerk dat de naleving van de technische specificatie UNE 0066 erkent Deze stelt de richtlijnen en aanbevelingen voor de vermindering van besmetting door het SARS-CoV-2-coronavirus met betrekking tot de toeristische sector vast.

Veel autonome regio’s in Spanje en daarnaast verschillende instanties en bedrijven hebben eigen corona-certificaten bedacht, iets waar de vereniging van Consumenten en Gebruikers in Spanje veel over heeft geklaagd. Bedrijven bieden vaak de COVID-free zegels en certificaten aan die een vertekend beeld geven.

LEESTIP: Hebben de ‘covid-free’ en ‘libre de covid’ badges wel zin in Spanje

De ‘covid-free’ of ‘libre de covid’ badges en ook het Safe Tourism Certified certificaat moeten een gevoel van vertrouwen en veiligheid geven maar feit is dat het eigenlijk het tegenovergestelde werkt. De Spaanse consumentenorganisatie OCU is fel tegen de meeste van deze speciale covid-free badges en wil dat het Ministerie van Volksgezondheid actie onderneemt.