Fransen worden nu ook aangeraden niet naar Aragón te reizen

Fransen worden nu ook aangeraden niet naar Aragón te reizen
Beeld: 123rf

Fransen worden nu ook aangeraden niet naar Aragón te reizen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Frankrijk was een van de eerste landen die een vorm van restrictie invoerde voor reizigers uit dat land naar Spanje of delen daarvan. Tot nu toe en sinds 24 juli was er alleen een aanbeveling om niet naar de autonome regio Catalonië te reizen maar daar is deze donderdag de autonome regio Aragón bijgekomen.

Frankrijk verbiedt het reizen naar Aragón niet zoals België wel doet voor o.a. Aragón maar raadt alle reizigers uit Frankrijk aan om niet naar Aragón te reizen totdat de corona-situatie beter is.

Reizigers die zich nu in Aragón bevinden en terugkeren naar Frankrijk worden aangeraden om een PCR-test te laten doen. Het is niet verplicht om een test te doen en het is ook niet verplicht om 10 of 14 dagen in quarantaine te gaan.

Rond de datum van 24 juli was er veel stress bij vakantiegangers omdat Frankrijk min of meer door liet schemeren dat ze erover nadachten om de grenzen met o.a. Spanje te sluiten vanwege de corona-uitbraken in met name Catalonië. De grenzen gingen toen niet dicht en er werd alleen aangeraden om niet naar Catalonië te reizen.

Bij dat aanraden komt nu dus ook de autonome regio Aragón wat voor de toeristische sector in die autonome regio zeer slecht nieuws is omdat veel Fransen bv. de provincie Huesca bezoeken tijdens de zomermaanden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.