Verplichte corona-test Duitsers na terugkomst uit Catalonië, Aragón en Navarra

Verplichte corona-test Duitsers na terugkomst uit Catalonië, Aragón en Navarra
Beeld: 123rf

Verplichte corona-test Duitsers na terugkomst uit Catalonië, Aragón en Navarra

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf zaterdag 8 augustus moeten alle Duitsers en alle reizigers (dus ook Nederlanders en Belgen die vanuit Spanje naar Duitsland vliegen) verplicht een PCR-test laten doen als ze terugkeren uit de Spaanse autonome regio’s Catalonië, Aragón en Navarra.

Op vrijdag 31 juli plaatste het Robert Koch Institut een aanpassing wat betreft de reisadviezen voor Duitsland. Op de lijst van risico landen of gebieden werden sindsdien voor Spanje de autonome regio’s Catalonië, Aragón en Navarra vermeld. Onnodige toeristische reizen naar de autonome regio’s Aragón, Catalonië en Navarra worden sinds die datum ontmoedigd vanwege het hoge aantal infecties en lokale corona-maatregelen.

Zoals in dit document (PDF) in het Engels vermeld staat kunnen personen die de Bondsrepubliek Duitsland binnenkomen en die binnen een periode van 14 dagen vóór binnenkomst in een risicogebied hebben doorgebracht, in quarantaine worden geplaatst onder de specifieke quarantaine verordeningen van de bevoegde federale staat (deelstaat / Land) en/of een test moeten laten doen.

Maar vanaf zaterdag 8 augustus is de PCR-test verplicht als men naar Duitsland terugkeert vanuit Catalonië, Aragón en Navarra in Spanje, meldt de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn op donderdag. De Duitse minister erkent dat het verplicht testen een inbreuk is op de vrijheden van personen maar vanwege de situatie is een PCR-test acceptabel.

De minister benadrukte echter ook dat bijna alle nieuwe besmettingsgevallen of positief geteste personen in Duitsland niets met vakanties te maken hebben en het om lokale brandhaarden gaat onder jongeren, tijdens familiebijeenkomsten en tijdens het werk.

De afgelopen 24 uur kwamen er in heel Duitsland 1.045 nieuwe positief getest personen bij en is het aantal actieve besmettingsgevallen gestegen naar 8.700 personen.

https://twitter.com/SWRAktuell/status/1291353478791680003
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.