Meer dan 28 miljoen volledig en 33 miljoen gedeeltelijk gevaccineerden in Spanje

Meer dan 28 miljoen volledig en 33 miljoen gedeeltelijke gevaccineerden in Spanje
Beeld: Twitter

Meer dan 28 miljoen volledig en 33 miljoen gedeeltelijk gevaccineerden in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het is Spanje gelukt om meer dan 28 miljoen volledig gevaccineerden te hebben aan het begin van augustus. Op dit moment is dat 59,1 procent van de totale Spaanse bevolking maar het doel is 70 procent eind augustus. Er zijn nu bijna 33 miljoen inwoners die ten minste een prik hebben gehad terwijl er in totaal in Spanje nu 58.102.441 prikken zijn gezet.

Het doel van de Spaanse regering zoals premier Pedro Sánchez op 6 april 2021 aankondigde is om 33 miljoen inwoners van Spanje volledig gevaccineerd te hebben. Dat is 70 procent van de circa 47 miljoen inwoners die het land heeft. 70 procent wordt gezien als groepsimmuniteit en dat doel staat gepland voor eind augustus, eind deze maand dus. Het percentage van de totale bevolking is nu 59,1 procent maar bij de inwoners ouder dan 12 jaar is dat percentage nu 66,6 procent.

Op dit moment zijn er dus 28 miljoen volledig gevaccineerden in Spanje dus om eind augustus 70 procent te bereiken betekent dat dus dat er in Spanje gedurende deze maand nog minstens 5 miljoen personen gevaccineerd moeten worden en het percentage 10,9 procent moet stijgen. Op zich zou dat moeten lukken omdat er in de maand juli in totaal 9.414.260 volledig gevaccineerden bijkwamen terwijl dat in juni ook al 8.298.302 personen waren.

Regio’s

Het doel is 70 procent volledig gevaccineerden in heel Spanje maar er zijn al autonome regio’s waar dat doel van groepsimmuniteit bereikt is. In Asturië is 74,1 procent van de inwoners ouder dan 12 jaar volledig gevaccineerd, in Extremadura is dat 72,5 procent, in Galicië 72,2 procent, in Baskenland 70,4 procent en in Castilië en León is dat precies 70 procent op donderdag 5 augustus. Aragón zal de 70 procent snel halen want daar zit men nu op 69,7 procent terwijl dat 69,9 procent in Navarra is. 

In Cantabrië is het percentage van volledig gevaccineerde inwoners ouder dan 12 jaar nu 66,8 procent, in Madrid 66 procent, in La Rioja 65,7 procent, in Catalonië 65,7 procent, in de Valencia regio 64,6 procent, in Andalusië 64,5 procent, in Castilla-La Mancha 64,2 procent, op de Balearen 64,1 procent, op de Canarische Eilanden 62,9 procent en in de Murcia regio 60,8 procent.

Bekijk HIER alle corona-cijfers en details op het Spaanse corona-dashboard.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.