skip to Main Content
Natuurparken Costa Dorada en Costa Brava verboden gebied vanwege brandgevaar

Natuurparken Costa Dorada en Costa Brava verboden gebied vanwege brandgevaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

elsports1aTARRAGONA/GIRONA – De autoriteiten in de provincie Tarragona hebben zich aangesloten bij de provincie Girona door diverse natuurgebieden voorlopig voor alle wandelaars en natuurliefhebbers te sluiten. De reden hiervoor is het hoge brandgevaar door de extreem hoge temperaturen en enorme droogte in de Catalaanse natuur. Hierdoor is het dus tot nader advies verboden om te wandelen in de bergen in de achterlanden van de Costa Dorada en de Costa Brava.

Spanje is in opperste staat van bosbrandgevaar vanwege de extreem hoge temperaturen, enorme droogte en andere elementen die bosbranden kunnen veroorzaken. Om deze allesvernietigende branden in de natuur te voorkomen hebben de Catalaanse autoriteiten in de provincies Tarragona en Girona diverse natuurparken uit voorzorg voor iedereen gesloten.

In de provincie Girona gaat het om de bergen van Montgrí en de Cap de Creus die verboden gebied zijn voor de wandelaars en natuurliefhebbers. Een klein vonkje en onvoorzichtigheid zijn al genoeg om een bosbrand te veroorzaken en dat wil men voorkomen. In Girona heeft men daarnaast te maken met de tramontana wind die een eventuele bosbrand snel kan doen verspreiden.

In de provincie Tarragona zijn de natuurgebieden Les Ports en de Serra del Montsant gesloten voor alle natuurliefhebbers. Het is ook daar enorm heet en het gevaar voor bosbranden is enorm groot. In de provincie Tarragona heeft men daarnaast te maken met de mistral wind die een bosbrand snel zou kunnen doen verspreiden.

Gemeentes in de afgesloten gebieden hebben de opdracht gekregen om extra te gaan controleren om bosbranden te voorkomen in de natuurgebieden. Daarnaast zijn er extra mensen ingezet die de gebieden vanaf land en in de lucht te controleren – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken