skip to Main Content
Spaanse Partij voor de Dieren presenteert documentaire over het stierenvechten in Spanje

Spaanse Partij voor de Dieren presenteert documentaire over het stierenvechten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse Partij voor de Dieren (PACMA) heeft op 6 september een documentaire gepresenteerd over het stierenvechten in Spanje. Onder de noemer “Tauromaquia” wordt het stierenvechten gezien door de ogen van de stieren getoond, iets wat nogal schokkende beelden oplevert waardoor de documentaire dan ook niet geschikt is verklaard voor personen onder de 18 jaar. Hoe schokkend en bloederig de beelden ook mogen zijn, het is realistisch en iets wat duizenden stieren in Spanje jaarlijks meemaken.

De documentaire werd gemaakt door de in Spanje bekende documentairemaker en journalist Jaime Alekos waarbij de filmer op een realistische wijze het lijden van de stieren heeft proberen weer te geven. Deze videopresentatie is zeker niet voor iedereen weggelegd en dierenliefhebbers die niet tegen het lijden van dieren kunnen, kunnen wellicht beter ook niet kijken.

In de documentaire wordt door PACMA en de documentairemaker niet met een vinger gewezen naar de industrie van het stierenvechten en de liefhebbers van deze bloedige traditie die zij zelf cultuur of sport noemen. Met de documentaire Tauromaquia wil men de kijker haar eigen conclusies laten trekken over de wereld van het stierenvechten in Spanje.

Opnames

Gedurende drie jaar werden er in verschillende steden en meerdere stieren arena’s (plazas de toros) opnames gemaakt van het hele proces van stierenvechten. Van het aankleden van de stierenvechters en voorbereiden van de stieren tot aan de bloedige daad van het doden van de stier en de oren afsnijden. Ondanks het feit dat sommige beelden erg schokkend kunnen zijn en niet iedereen er tegen zal kunnen, is het helaas wel de realiteit van het stierenvechten in Spanje.

BEKIJK DE DOCUMENTAIRE VIA DEZE LINK

Manifestatie

De presentatie van deze indrukwekkende documentaire komt daags voor de grote manifestatie die PACMA gepland heeft op 16 september aanstaande onder de noemer “Misión Abolición” (Missie Afschaffing). Deze manifestatie van antitaurinos zal plaatsvinden op de Puerta del Sol in Madrid en men verwacht duizenden mensen uit het hele land. Men wil dat de autoriteiten in Spanje luisteren naar de bevolking waarvan het merendeel wil dat het stierenvechten wordt afgeschaft, iets wat de conservatieve regering (PP) tot nu toe juist tegenwerkt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Hoezo, kunst, traditie of hoe men het ook wil verdedigen??????
  Het is onbegrijpelijk dat mensen aan zoiets plezier kunnen beleven. Het is walgelijk te zien hoe zo´n dier lijdt. Hoe kun je zoiets nu mooi vinden? Opwindend wel, maar dan moet je wel een pure sadist zijn. Volgens mij zijn allen die hier plezier aan beleven sadisten.
  Naar het schijnt wordt ook nog een deel van het fokken van deze stieren die daarna gemarteld worden, gesubsidieerd door de EU ? Of het waar is weet ik niet maar aan deze barbaarsheid zal toch snel een einde moeten worden gemaakt.

 2. Hier al veel gepraat over dit onderwerp en maar goed ook maar toen ik vanmorgen zapte op mijn tv zag ik dat er stierengevechten (een herhaling) bezig waren, kijk daar nooit naar maar nu heb ik enkele minuten gekeken, moest bijna kotsen!!!
  Er was geen lege stoel te bespeuren en zo te zien waren niet allemaal “buitenlanders of toeristen”.
  De Spanjaarden zijn gek op dit soort vermaak en roei dat maar eens uit!!!!!
  Denk ook niet dat de EU zal ingrijpen, daar zijn ze veel te laks voor net zoals bij andere belangrijke zaken zoals “de vluchtelingen” of hoe je ze ook wil noemen.
  Natuurlijk kan dit niet meer in 2017 maar al eens gedacht aan al het andere dierenleed?
  Past nu misschien niet vanwege een artikel over stieren maar andere dieren moeten ook eerst pijn lijden om daarna gedood te worden en ja niet op dezelfde manier, dat weet ik ook wel.
  Ook biefstukken en ander op jullie bord?
  Ik niet, eet geen vlees, 1.80 groot en 80 kilo, ZONDER VLEES!!!!
  Al daaraan gedacht? Denk het niet, nochtans niet moeilijk om zonder vlees door het leven te gaan!!!!
  Elk zijn mening he !

 3. Natuurlijk zal ieder die zichzelf als een fatsoenlijk mens beschouwt het stierenvechten afwijzen. Ik ook. Walgelijk! Dieren kwellen en doden als vermaak/traditie is immoreel. Maar hoe kunnen we dan het ‘sport’vissen legitimeren? Het staat vast dat vissen lijden wanneer ze worden gevangen. Voor de hengelaar is het spel, hobby, natuurbeleving etc., De vis vecht voor zijn leven! De meeste vissers zijn er niet op uit het dier te doden maar het toegebrachte leed aan een onschuldig, weerloos dier is een feit. Misschien wel goed om ook eens in des spiegel te kijken alvorens in heilige verontwaardiging te ontsteken voor wat in een ander land met dieren gebeurt.

 4. Deze rauwe, niets verbloemende documentaire toont aan hoever de menselijke “beschaving” al is gedegradeerd tot het op grote schaal martelen van dieren. Als de Spaanse conservatieve regering niet tot afschaffing wil over gaan, moet ‘Europa’ ingrijpen. Wat een schande om dit edele dier, zo vlak voor zijn dood, op deze brute wijze van al zijn waardigheid te beroven. Weerzinwekkend.

 5. Ja het moet maar eens afgelopen zijn met de stieren martelen
  Het kan gewoon niet meer in 2017
  De toeristen moeten niet meer gaan
  Ik hoop op afschaffing in 2018″
  Het is verschrikkelijk en barbaars.

  Carla Madlener

 6. De toreros moesten zichzelf eens zo zien. Hoe belachelijk zij zich maken, de macho uithangen in een mooi glitterpakje. Hoe hebben ze dit zo bijelkander kunnen brengen……hoe kunnen zij die stier aankijken met een woeste blik!!! Tja afschuwelijk. Dit kan echt niet meer anno 2017!
  Ik weet dat ze een prachtig leven ervoor hebben, maar dan toch ….er is iets wat niet helemaal klopt bij de mensen, die hier van kunnen genieten. Laat ik het hier maar bij laten.

 7. Ik durf ook niet te kijken! Hopelijk brengt het iets te weeg bij menig Spanjaard en komt er gauw een eind aan deze beestachtige vorm van vermaak!!

 8. Deze film zouden toeristen die Spanje bezoeken moeten zien. Dan hoeven ze echt niet meer zo nodig naar een stieren’gevecht’……….

  1. Heb eerlijk gezegd niet de moed gehad om te kijken want ik voel mij heel slecht bij het zien van dierenleed. Ik ben volledig akkoord met jou stelling.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken