skip to Main Content
Torremolinos getroffen door een kleine aardbeving van 2,6 op Richter schaal

Torremolinos getroffen door een kleine aardbeving van 2,6 op Richter schaal

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De kustplaats Torremolinos aan de Costa del Sol is dinsdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 2,6 op de schaal van Richter. Deze kleine beving vond plaats om 17.17 uur en werd o.a. vanwege het tijdstip en de plaats van het epicentrum door bijna niemand gevoeld.

Het Instituto Geográfico Nacional (IGN) heeft deze beving geregistreerd om 17.17 uur dinsdagmiddag. Het epicentrum van deze nieuwe aardbeving met een kracht van 2,6 op de Richter schaal lag 84 kilometer onder het zeeoppervlak voor de kust van Torremolinos, men kan dus ook spreken van een zeebeving in dit geval.

Mede vanwege het tijdstip en vanwege de lage magnitude van deze beving werd deze door maar weinig inwoners en bezoekers van Torremolinos gevoeld. Er kwamen bij de 112 noodtelefoon dan ook geen meldingen binnen.

Maandagochtend om 6.32 uur vond een andere beving plaats voor de kust van Torremolinos. Deze had een kracht van 1,9 op de schaal van Richter en had ook als epicentrum een plaats onder het zeeoppervlak, op 87 kilometer diepte.

Aardbevingen zijn niets vreemds in Spanje en zeker in het zuiden van het land vinden er jaarlijks honderden bevingen plaats en in heel Spanje wel duizenden. De meeste van deze bevingen hebben krachten die niet boven de 3 op de Richter schaal komen maar af en toe vindt er een grotere beving plaats die wel gevoeld wordt en soms zelfs voor schade kan zorgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken