skip to Main Content
Na 24 jaar stopt Antena3 in Spanje met de animatieserie The Simpsons
Antena3

Na 24 jaar stopt Antena3 in Spanje met de animatieserie The Simpsons

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Na 24 jaar stopt Antena3 in Spanje met de animatieserie The Simpsons

Antena3

MADRID – Wie kent ze niet en wie is er niet mee opgegroeid. The Simpsons gaan in Spanje verhuizen van Antena3 naar het B-kanaal van dezelfde groep Neox. Los Simpson laten daarmee na 24 jaar hun plaats op de Spaanse televisie achter. Vanaf het komende weekend zijn Homer, Marge, Bart, Lisa, Moe en Dhr. Burns alleen nog te zien op Neox.

The Simpsons begonnen hun televisie avontuur in Spanje op Canal+ in 1990 maar verhuisden in 1991 naar TVE1 en datzelfde jaar nog naar TVE2 waar ze tot 1994 bleven. Sinds 1994 waren Los Simpson te zien op Antena3 en sinds 2007 ook op Antena Neox, daar waar de Simpsons vanaf dit weekend hun avonturen zullen beleven.

De laatste jaren waren The Simpsons te zien op Antena3 waar elke dag om 14 uur (voor het middagjournaal) twee afleveringen werden herhaald van de seizoenen 1 tot en met 16. Afleveringen van alle seizoenen worden sinds 2007 ook uitgezonden op het kanaal Neox wat bij Atresmedia hoort en waar Los Simpson vanaf het komende weekend alleen nog te zien zullen zijn.

De familie Simpson werd sinds 19 april 1987 bekend toen men met de uitzendingen begon als sketches en twee jaar later op 17 december 1989 als animatieserie. Ondertussen zijn 639 uitzendingen geweest in 29 seizoenen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Eindelijk stoppen ze ermee want het was gewoon onzin om het op 2 zenders uit te zenden. En niemand zal het missen want Neox is in heel Spanje gratis te ontvangen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken