Wat gebeurt nu met de tolpoorten op de tolvrije AP-7 en AP-2 snelwegen in Spanje?

Wat gebeurt nu met de tolpoorten op de tolvrije AP-7 en AP-2 snelwegen in Spanje?
Beeld: Twitter

Wat gebeurt nu met de tolpoorten op de tolvrije AP-7 en AP-2 snelwegen in Spanje?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Op 1 september werden de AP-7 snelweg tussen La Jonquera (Girona) en Salou (Tarragona) en de AP-2 snelweg tussen El Vendrell (Tarragona) en Zaragoza (Aragón) tolvrij. Dat betekent dus dat niemand meer tol hoeft te betalen om van deze ruim 550 km tolvrije snelwegen gebruik te maken. Maar wat gebeurt er nu met de tolpoorten?

Als je na 1 september de Frans-Spaanse grens bij La Jonquera in de provincie Girona (Catalonië) bent gepasseerd met de auto dan heb je gemerkt dat je geen tol meer hoeft te betalen. Dat scheelt uiteraard in de portemonnee en dus het vakantiebudget maar ook in snelheid want er hoeft niet meer gestopt te worden om ‘peaje’ te betalen.

Maar de weggebruikers zijn nog niet helemaal af van de beperkingen van de tolwegen want de vaak oranje of blauwe tolpoorten staan er nog steeds. En dat zal waarschijnlijk ook nog lang zo blijven. Als je nu over de AP-7 opf AP-2 snelweg rijdt dan mag je als je bij een tolpoort aankomt gewoon doorrijden zonder te betalen. De regel is wel dat je dit zo langzaam mogelijk moet doen zoals 30 km/uur.

Automobilisten moeten dus goed oppassen als ze een tolpoort naderen want de snelheid moet gereduceerd worden en men dient nog steeds door de smalle doorgangen te rijden met verlaagde snelheden om problemen en ongevallen te voorkomen. Met de tijd verdwijnen deze tolpoorten uiteraard, net zoals eerder al gebeurde bij de overige snelwegen die tolvrij werden.

Er wordt nu al gewerkt aan het tolpoort vrijmaken van tenminste drie banen per rijrichting zodat automobilisten zonder te stoppen en verlaagde snelheden door kunnen rijden maar dat heeft tijd nodig. In totaal moeten er 48 betaalpunten op de AP-7, AP-2, C-32-noord en C-33 verwijderd worden, iets waar een bedrag van 25,9 miljoen euro is vrijgemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.