Search
menu
Search

Zwemmende vrouw wordt na zes uur in zee voor de kust van Barcelona gered

Zwemmende vrouw wordt na zes uur in zee voor de kust van Barcelona gered
Beeld: @salvamentogob / twitter

Zwemmende vrouw wordt na zes uur in zee voor de kust van Barcelona gered

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Sommige gebeurtenissen hebben een gelukkig einde of ‘final feliz’ zoals ze dat in het Spaans noemen. In dit geval wist een 29-jarige vrouw aan de dood te ontsnappen, mede dankzij haar goede fysieke gesteldheid en doorzettingsvermogen. De vrouw ging ‘s avonds in zee zwemmen maar de sterke stroming stuurde haar zeeinwaarts waar ze uiteindelijk zes uur later om 4 uur ‘s nachts gered werd door het personeel van een vrachtschip. 

Zondagavond 22 uur. Een 29-jarige vrouw besluit op het San Miguel strand in Barcelona om te gaan avondzwemmen in de Middellandse Zee. Het is warm en de zeewatertemperatuur is uitstekend. Op het strand laat ze haar persoonlijke spullen achter en wacht ook haar hond trouw op haar. Een man ziet dat de vrouw het water in gaat.

Maar diezelfde man ziet de jonge vrouw niet meer terugkomen uit het water terwijl de hond op het strand wachtte. Hij belde meteen de politie die samen met de kustwacht en brandweer op zoek ging naar de zwemmende vrouw. Rond 2 uur ‘s nachts wordt de zoektocht gestaakt om later die dag verder te gaan wanneer het weer licht is.

Maar om 4 uur ‘s nachts krijgt de kustwacht echter melding van een vrachtschip dat zegt ongeveer 4 kilometer voor de kust in open zee een vrouw te hebben gered. Ze leefde en was gezond. De kustwacht stuurde meteen een helikopter om de vrouw op te halen en naar een ziekenhuis te brengen maar de vrouw mankeerde niets en had geen onderkoelingsverschijnselen.

De vrouw heeft niet alleen enorm veel geluk gehad dat een vrachtschip haar pad kruiste, de vrouw was fysiek en mentaal sterk genoeg om deze moeilijke situatie te overleven. Verder speelde mee dat de zeewatertemperatuur rond de 30 graden lag waardoor ze geen onderkoeling had en dat de zee kalm was. Volgens de eerste berichten wist de vrouw zonder hulpmiddelen zoals drijvers of een speciaal pak te overleven. Met recht een ‘final feliz’ dus.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?