skip to Main Content
Nieuwe Hollywood film wordt opgenomen in Almería

Nieuwe Hollywood film wordt opgenomen in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

clavius1ALMERÍA – Andalusië is hot en staat schijnbaar bovenaan het lijstje van veel filmmakers. Zo gaf de acteur Arnold Schwarzenegger recent al aan na meer dan 30 jaar terug te willen komen naar Almería voor de opnamen van de nieuwe Conan film en worden er in Sevilla op dit moment scenes opgenomen voor de nieuwe Game of Thrones serie.

OP dit moment wordt er ook weer een nieuwe film opgenomen in Almería waar de filmsets klaar worden gemaakt voor de Hollywood porductie Clavius met onder andere de acteur Joseph Fiennes, bekend van zijn rol in Shakespeare in love. Zo worden er opnames gemaakt bij het Alcazaba kasteel.

De opnames van Clavius volgen na de megaproductie Exodus die ook in de regio werd opgenomen. Naast Almería werden er ook opnamen gemaakt voor deze Ridley Scott film op het Canarische Eilanden Lanzarote.

De vele filmopnames in Andalusië en dan met name in de regio Almería komen niet helemaal als een verrassing. In de jaren zestig, zeventig en tachtig werden er honderden films opgenomen in de woestijnachtige omgeving. Zo waren er filmopnames voor diverse westerns, Indiana Jones films en uiteraard Conan met de eerder genoemde Arnold Schwarzenegger – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by