skip to Main Content
Een dode en minstens 6 zieken door legionella besmetting in hotel in Salou

Een dode en minstens 6 zieken door legionella besmetting in hotel in Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

jaime-hotelSALOU – Volgens de Spaanse media is er tenminste een gast die in september in een hotel in Salou verbleef overleden en zijn er minstens zes anderen in diverse ziekenhuizen opgenomen nadat ze met legionella besmet zijn geraakt bij hun verblijf. Het hotel is inmiddels gesloten vanwege het einde van het zomerseizoen maar er wordt een grondig onderzoek uitgevoerd door de Catalaanse gezondheidsinstellingen.

Na afloop van een vakantie in hotel Jaime I in de Catalaanse badplaats Salou aan de Costa Dorada is volgens de Spaanse media minstens een persoon overleden en raakten zes andere gasten besmet met de legionella bacterie. Volgens de Conselleria de Salud, de Catalaanse gezondheidsinstelling, zouden er meer gasten besmet geraakt kunnen zijn. Het gaat dan om toeristen die gedurende de maand september in het Jaime I hotel verbleven.

Het gaat in dit geval om vijf mannen en twee vouwen tussen de 50 en 82 jaar oud die gedurende twee weken in de maand september in hotel Jaime I in de badplaats Salou verbleven. De nationaliteiten en identiteiten van de besmette en overleden personen zijn niet bekend gemaakt door de Catalaanse autoriteiten. De besmette personen liggen in ziekenhuizen in hun eigen land. De man die overleden is kwam uit Madrid.

De Catalaanse autoriteiten werden tussen 28 september en 6 oktober op de hoogte gebracht van de besmette toeristen en van de overleden persoon waarna meteen een onderzoek werd gestart. Het hotel Jaime I is echter al sinds 2 oktober gesloten omdat het zomerseizoen voorbij is.

Het zou volgens de Spaanse media kunnen dat er meer personen besmet zijn geraakt met de in sommige maar lang niet altijd gevaarlijke en dodelijke legionella bacterie. De legionellabacteriën kan men inademen via druppeltjes waternevel uit een besmette waterbron. Als men daarna ziek wordt heet dat in het Nederlands ook wel de veteranenziekte. Slechts zelden overlijden besmette mensen door legionella en wordt men slechts ziek met ongeveer dezelfde klachten als een milde griep. Bij personen op leeftijd kan de legionellabacterie echter wel dodelijk zijn omdat het lichaam minder weerstand heeft – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
  1. Wij zijn net terug van 14 dagen vakantie in Salou en verbleven in Hotel Las Vegas. Jaime I zullen we dus niet snel meer boeken.

    1. Legionella is een zeer ernstige bacterie. Heb hetzelf 10 jaar geleden ondervonden. Heel blij en dankbaar, dat ik nog leef

  2. Het zijn geen gewonden maar zieken.
    Ik lees jullie nieuwsbrief dagelijks. Wel aardige onderwerpen maar het Nederlands is soms zwak wat zinsopbouw betreft. Ook met een voltooid deelwoord weet Remco niet altijd of het op een t of een d eindigen moet. Tenslotte begrijp ik niet waarom hij eerst een samenvatting schrijft en daarna deze nogmaals verwerkt in zijn artikel. Dat is dubbel op.
    Beschouw mijn opmerkingen als opbouwende kritiek aub. Ik blijf een trouwe lezer van Remco’s wetenswaardige stukjes.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken