skip to Main Content
Problematische Saloufest met Britse studenten komt niet meer terug naar Salou

Problematische Saloufest met Britse studenten komt niet meer terug naar Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

saloufest4SALOU – De organisatie van de problematische feestweken van Britse studenten Saloufest zal niet meer terugkomen naar de badplaats aan de Costa Dorada. De initiatiefnemers van het sport- en feestevenement I Love Tour, onderdeel van TUI, hebben besloten na 16 jaar aanwezig te zijn geweest in de badplaats Salou niet alleen het evenement daar stop te zetten maar definitief het Saloufest te beëindigen.

Een van de grootste redenen voor deze drastische beslissing is het feit dat de organisatie op alle mogelijke manieren werd tegengewerkt door de Catalaanse autoriteiten die via een offensief duidelijk hebben gemaakt geen trek meer te hebben in feestende Britse studenten. Ook de media aandacht op de Spaanse en internationale televisie heeft ertoe geleid dat de organisatie niet meer van plan is met het Saloufest door te gaan.

Even werd nog geprobeerd en onderhandeld over een Saloufest in de badplaats Lloret de Mar maar de gemeente aldaar heeft aangegeven dat ze de grote stroom van Britse jeugd niet aan kan. Of dat waar is valt nog te betwijfelen aangezien Lloret de Mar nou niet bepaald een kleine badplaats is en er meer dan genoeg uitgaansgelegenheden zijn. Wel heeft de gemeente Lloret de Mar recent nog aangegeven dat ze geen feestende jongeren meer willen hebben en zich meer op families willen gaan richten en daar past een Saloufest niet echt bij.

Feit is dat vanuit de Catalaanse autoriteiten de laatste jaren van alles gedaan werd gedaan om feesten als het Saloufest tegen te houden. Zo werd een Frans alternatief deze zomer in Salou ook al afgeblazen vanwege de ruk van de autoriteiten. De Saloufest editie van 2016 was dan ook de laatste na 16 jaar aanwezig te zijn geweest aan de Costa Dorada. De organisatie verontschuldigt zich nu bij de vele tientallen hotels, discotheken, bars, restaurants en winkels die nu 5 miljoen aan inkomsten per jaar in een laagseizoen mislopen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken