skip to Main Content

Costa del Sol krijgt steeds meer te maken met water beperkingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Er zijn in zuid Spanje extra beperkingen op het watergebruik voorgesteld om zo de oogst van de landbouwers te redden. Het ministerie van Milieu denkt vanwege de aanhoudende droogte aan bijkomende maatregelen voor de Costa del Sol om het waterverbruik te beperken. Parken, tuinen en zwembaden zullen geen water meer krijgen omdat de groente en fruitoogst verloren dreigt te gaan. Landbouwers en de Junta de Andalucia, de regionale overheid, hebben noodmaatregelen besproken waaronder het gebruik van gerecycleerd water uit waterzuiveringsstations, maar dit vereist dure investeringen.

Alejandro Clavero, de voorzitter van de Centrale Raad voor Irrigatie in Axarquia zegt: “Het probleem is dat alle oplossingen meer geld nodig hebben. Duizenden liters water lopen elke maand zo in zee maar om dat water tot bij ons te brengen vereist geld en tijd.”

Het bestuur van de Costa del Sol, Guadalhorce-Limonero en de La Viñuela-Axarquia waterschappen komen deze week samen om de meest effectieve maatregelen te nemen en hoe zij kunnen ingevoerd worden.

De Agrarische Vereniging van de Jonge Landbouwers in Málaga zeggen dat zij dit allemaal al jaren vragen.

Sommige noodmaatregelen die de Junta de Andalucia voorstelt zijn de ontzilting van de Rubite tunnel, de verbinding van de bronnen van Chillar naar het bevoorradingsnetwerk van La Viñuela en het gebruik van gerecycleerd water van Velez- Malaga en Algarrobo.

Deze essentiële maatregelen moeten helpen om de oogst aan mango’s en avocado’s van dit jaar te redden. Subtropische gewassen en bomen lijden het meest in juli, augustus en september.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Dit is al jaren bezig en toch blijven de boeren ( lees grootgrondbezitters uit Madrid) duizenden boompjes planten met subsidies van Europa. Ik heb hier een zaak en heb mijn zwembad en een mooie tuin nodig om mijn klanten te kunnen houden.

  2. Woon hier al 23 jaar en hoor ieder jaar hetzelfde verhaal! Wanneer gaan ze er iets aan doen? Meer dan 20 miljoen toeristen in Juli en Augustus.Waar blijft dat geld??
    Wanneer gaan ze eindelijk eens investeren?of weer alles in de broekzak?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken