skip to Main Content
Netflix en Amazon Prime gaan ook in Spanje duurder worden

Netflix en Amazon Prime gaan ook in Spanje duurder worden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Donderdag is bekend gemaakt dat de Amerikaanse streamingvideodienst Netflix haar prijzen van de verschillende abonnementen heeft verhoogd. Het basisabonnement blijft dezelfde prijs houden maar de prijzen van de twee hd-kwaliteit abonnementen gaan flink omhoog waardoor video’s kijken met Netflix weer wat meer zal gaan kosten. In Spanje is Amazon een grote speler op het gebied van online shoppen en ook dit Amerikaanse warenhuis lijkt volgens de geruchten de Prime service flink duurder te gaan maken.

Netflix hanteert in heel Europa dezelfde prijzen dus of je nu een Netflix abonnement hebt afgesloten in Nederland, België of in Spanje de prijzen gaan voor iedereen omhoog. Daarbij blijft het basis (básico) abonnement dezelfde prijs houden van 7,99 euro per maand maar zal de prijs van het Standaard (estándar) abonnement stijgen van 9,99 euro naar 10,99 euro per maand. De prijs voor het premium abonnement zal ook stijgen van 11,99 euro naar 13,99 euro per maand.

Het standaard abonnement is goed voor het kijken naar de honderden series en films op slechts 1 scherm en daarnaast in SD (lagere) kwaliteit. Om te kijken op 2 schermen en met HD kwaliteit dien je een standaard abonnement af te sluiten en als je met 4 personen of 4 schermen in HD kwaliteit wilt kijken dan dien je een premium abonnement te hebben. De meest aangeschafte abonnementen zijn de standaard en premium versies vanwege de meerdere schermen en de veel betere beeldkwaliteit.

Amazon

Amazon is spanje’s grootste online warenhuis en biedt veel meer artikelen dan in bijvoorbeeld Nederland en België waar Amazon bijna geen speler is. In Spanje is Amazon echter zeer geliefd en maken steeds meer mensen gebruik van het internet warenhuis. Shoppen kan iedereen doen maar als je extra service wilt hebben, een gratis levering die daarnaast in de meeste gevallen binnen 24 uur kan plaatsvinden nemen veel Spanjaarden en inwoners van Spanje een zogenaamd Prime abonnement.

Prime Amazon lid zijn kost op dit moment 19,95 euro per jaar en is makkelijk terug te verdienen met slechts enkele kleine bestellingen. Naast het gratis en binnen 24 uur verzenden hebben de Prime klanten ook een videostreamingservice genaamd Prime Video, te vergelijken met Netflix maar dan met veel minder video’s en series (nu nog).

Er gaan echter geruchten dat de Prime service prijs binnenkort, wellicht al eind oktober, verdrievoudigd of verdubbeld gaat worden waardoor men niet meer 19,95 euro zal betalen maar misschien drie of twee keer zoveel op jaarbasis.

Volgens diverse websites is die prijsstijging te danken aan de slechte resultaten van Amazon in Spanje, iets wat bijna niet voor is te stellen maar blijkbaar is het wel zo. Meer infromatie is er echter niet bekend zoals of het dubbel of triple zoveel gaat kosten en wanneer die prijsstijgingen dan plaats moeten vinden. Voorlopig is er nog geen officiële mededeling gekomen van het Amerikaanse bedrijf dus het is nog afwachten geblazen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken