skip to Main Content
Spanje maakt songfestival inzending bekend
RTVE

Spanje maakt songfestival inzending bekend

MADRID – Het Spaanse RTVE heeft zaterdag geheel onverwacht de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam bekend gemaakt. Het gaat om de 27-jarige voormalige Auryn boyband zanger Blas Cantó. Wat het lied zal worden is nog niet bekend. Spanje is na België het tweede land dat de songfestivalinzending bekend heeft gemaakt.

Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat Spanje intern een songfestivalinzending gekozen heeft omdat dit de afgelopen jaren via het programma Operación Triunfo gebeurde. Spanje wilde dit jaar een bekende artiest sturen en dat is volgens kenners gelukt met de voormalige boyband zanger. Naast Blas Cantó werden ook namen genoemd als Ruth Lorenzo, Diana Navarro en zelfs David Bustamante die op de sociale media als mogelijke kandidaat werd genoemd.

De 27-jarige Blas Cantó is geen onbekende in Spanje waar hij vooral bekend is vanwege zijn deelname in de boyband Auryn. Daarna begon zijn solo avontuur en scoorde hij enkele hits in Spanje en Spaanstalige landen en bracht hij in 2018 zijn eerste soloalbum uit, ‘Complicado’. Cantó heeft de prijs voor beste Spaanse zanger gewonnen bij de MTV Europe Music Awards.

Het 65e Eurovisiesongfestival wordt georganiseerd in Nederland, te weten op 12, 14 en 16 mei in de Ahoy Arena in Rotterdam.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken