Search
menu
Search

Spanje maakt songfestival inzending bekend

Oeps ... foto ontbreekt!

Spanje maakt songfestival inzending bekend

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse RTVE heeft zaterdag geheel onverwacht de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam bekend gemaakt. Het gaat om de 27-jarige voormalige Auryn boyband zanger Blas Cantó. Wat het lied zal worden is nog niet bekend. Spanje is na België het tweede land dat de songfestivalinzending bekend heeft gemaakt.

Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat Spanje intern een songfestivalinzending gekozen heeft omdat dit de afgelopen jaren via het programma Operación Triunfo gebeurde. Spanje wilde dit jaar een bekende artiest sturen en dat is volgens kenners gelukt met de voormalige boyband zanger. Naast Blas Cantó werden ook namen genoemd als Ruth Lorenzo, Diana Navarro en zelfs David Bustamante die op de sociale media als mogelijke kandidaat werd genoemd.

De 27-jarige Blas Cantó is geen onbekende in Spanje waar hij vooral bekend is vanwege zijn deelname in de boyband Auryn. Daarna begon zijn solo avontuur en scoorde hij enkele hits in Spanje en Spaanstalige landen en bracht hij in 2018 zijn eerste soloalbum uit, ‘Complicado’. Cantó heeft de prijs voor beste Spaanse zanger gewonnen bij de MTV Europe Music Awards.

Het 65e Eurovisiesongfestival wordt georganiseerd in Nederland, te weten op 12, 14 en 16 mei in de Ahoy Arena in Rotterdam.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?