Spanje maakt songfestival inzending bekend

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

MADRID – Het Spaanse RTVE heeft zaterdag geheel onverwacht de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam bekend gemaakt. Het gaat om de 27-jarige voormalige Auryn boyband zanger Blas Cantó. Wat het lied zal worden is nog niet bekend. Spanje is na België het tweede land dat de songfestivalinzending bekend heeft gemaakt.

Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat Spanje intern een songfestivalinzending gekozen heeft omdat dit de afgelopen jaren via het programma Operación Triunfo gebeurde. Spanje wilde dit jaar een bekende artiest sturen en dat is volgens kenners gelukt met de voormalige boyband zanger. Naast Blas Cantó werden ook namen genoemd als Ruth Lorenzo, Diana Navarro en zelfs David Bustamante die op de sociale media als mogelijke kandidaat werd genoemd.

De 27-jarige Blas Cantó is geen onbekende in Spanje waar hij vooral bekend is vanwege zijn deelname in de boyband Auryn. Daarna begon zijn solo avontuur en scoorde hij enkele hits in Spanje en Spaanstalige landen en bracht hij in 2018 zijn eerste soloalbum uit, ‘Complicado’. Cantó heeft de prijs voor beste Spaanse zanger gewonnen bij de MTV Europe Music Awards.

Het 65e Eurovisiesongfestival wordt georganiseerd in Nederland, te weten op 12, 14 en 16 mei in de Ahoy Arena in Rotterdam.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.