En wat als de nieuwe James Bond uit Spanje komt?

En wat als de nieuwe James Bond uit Spanje komt?
Beeld: 123rf & Flaticon
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Daniel Craig heeft in de 25e James Bond film op verrassende wijze afscheid genomen als 007 en de zoektocht naar een vervanger is al gestart. Het einde van de film ‘No Time to Die’ is open dus er kan een mannelijke, vrouwelijke, met Afrikaanse roots, genderneutraal of … Spaanstalige James Bond komen. Stel dat de producers kiezen voor een ‘espia español’ en ‘zero zero siete’ wie zou dat dan kunnen worden?

De kans is natuurlijk zeer klein maar wie weet, als de nieuwe James (of jane) Bond misschien een vrouw kan zijn of een James Bond met Afrikaanse roots, waarom dan niet een James (of Juan) Bond uit Spanje? Het Spaans is een wereldtaal en Spaanstalige series en films zijn zeer populair dankzij o.a. Netflix.

We noemen hieronder diverse Spaanse populaire mannelijke acteurs die zomaar 007 zouden kunnen worden (nogmaals, de kans is klein). Daarbij slaan we Antonio Banderas (vanwege zijn leeftijd), Javier Bardem (ooit slechterik in een Bond-film) en Santiago Segura (bekend als politieagent Torrente) over.

De kanshebbers

1. Mario Casas

Geboren in 1986 in Galicië. Inmiddels heeft deze acteur rollen gespeeld in 15 films en 6 series waarvan ook enkele op Netflix te zien zijn (geweest). Het is niet bekend hoe goed zijn Engels is maar het is wel bekend dat hij in het lijstje van 15 bekende en knappe Spaanse acteurs staat.

2. Jesus Castro

Geboren in 1993 in Cádiz. Ze noemen hem vanwege zijn blik ook wel eens de Spaanse Paul Newman. Netflix-kijkers kennen hem wellicht vanwege de Spaanse serie ‘Mar de plástico’ en de film ‘La isla mínima’. Nadeel van Jesus Castro (my name is Castro, Jesus Castro) is dat hij geen blauwe ogen heeft zoals een James Bond hoort te hebben.

3. Miguel Ángel Silvestre

Geboren in 1982 in Castellón de la Plana. Bekend van verschillende Netflix-series en films zoals ‘Sense8’, ‘Narcos’ en ‘Sky Rojo’ en zeker knap genoeg om een James Bond met Spaanse stijl te vertolken. Hij spreekt goed Engels en dat is een pluspunt voor een Britse spion toch?

4. Andrés Velencoso Segura

Geboren in 1978 in Tossa de Mar. Ooit had Andrés een (bijna) echte Bond-girl als vriendin, te weten Kylie Minogue, maar nu is hij bekend vanwege zijn modellenwerk en veel minder vanwege zijn acteerprestaties (die niet zo goed zijn).

5. Rubén Cortado

Geboren in 1984 op Cuba. Ok, hij is technisch geen Spanjaard maar hij mocht niet ontbreken op dit lijstje. James Bond is vaak op Cuba geweest dus dat zou voor Rubén bekend terrein zijn. Rubén is bekender als model voor o.a Jean-Paul Gaultier, Jaguar en Roberto Verino dan als acteur … zou een minpunt kunnen zijn.

6. Álex González

Geboren in 1980 in Madrid. Deze acteur is bekend vanwege veel Spaanse series die niet verder dan de landsgrenzen van Spanje te zien zijn geweest maar hij heeft ook rollen gespeeld in de film ‘X-Men’ en dat is geen onbekende. Hij is dus bekend als superheld maar zou hij ook een goede James Bond zijn? Hij heeft op 15-jarige leeftijd in ieder geval wel in het Verenigd Koninkrijk Engels gestudeerd.

7. Maxi Iglesias

Geboren in 1991 in Madrid. Bekend vanwege zijn rollen in Spaanse televisieseries en films maar weinig internationale ervaring. Toch zou hij vanwege zijn look wel een goede Juan Bond kunnen zijn. Toch kunnen sommige Netflix-kijkers hem herkennen vanwege rollen in ‘Velvet’, ‘Paquita Salas’, Velvet Colección’, ‘Valeria’ en ‘La Cocinera de Castamar’.

8. Yon Gonzalez

Geboren in 1986 in Guipúzcoa. Yon is bij sommige lezers wellicht bekend vanwege zijn rollen in Spaanse series die bij Netflix zijn te vinden zoals ‘Gran reserva’ en ‘Gran Hotel’. Hij heeft zelfs in New York een internationale prijs in ontvangst mogen nemen.

9. Quim Gutiérrez

Geboren in 1981 in Barcelona. Deze Spaanse acteur is veel te zien op Netflix dus een groot internationaal publiek zal hem kennen van o.a. ‘El Vecino’ (The Neighbour) waar hij al een superheld speelt, ‘Te quiero imbecil’ of ‘Primos’. Hij is echter een beetje een stuntelige acteur die niet veel zelfverzekerdheid uitstraalt zoals Daniel Craig zullen we maar zeggen.

10.  Dani Rovira

Geboren in 1980 in Málaga. Als de producers van James Bond een komische versie van 007 zoeken dan zitten ze goed bij Dani Rovira. Deze acteur is in Spanje zeer geliefd en bekend als komiek of presentator maar hij kan ook in serieuze films spelen. Zou hij geschikt zijn als James Bond …. geen idee maar met het komische deel zit het dan wel goed.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.