Spanje in de top drie van beste Europese wildlife bestemmingen in 2021

Spanje in de top drie van beste Europese wildlife bestemmingen in 2021
Beeld: Iberische Lynx / 123rf

Spanje in de top drie van beste Europese wildlife bestemmingen in 2021

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Europa’s grootste camper-sharing platform PaulCamper heeft de Wildlife Travel Index 2021 vrijgegeven. De index rangschikt de beste Europese landen om te bezoeken voor het observeren van wilde dieren. Spanje, Frankrijk en Italië staan in de top drie dankzij hun grote dieren biodiversiteit. Nederland eindigt onder buurlanden Frankrijk en Duitsland maar boven België terwijl Roemenië het beste land is om de ‘Big Five’ (lynx, beer, wolf, bizon maar geen veelvraat) van Europa te zien.

Hoewel Europa vooral bekend staat om zijn kunststeden, musea, historische monumenten en moderne architectuur, is de diversiteit van wilde dieren die je in veel gebieden en natuurparken kunt zien verbluffend. Van de sluwe Euraziatische Lynx diep in de loofbossen van Oekraïne en Scandinavië tot de kleurrijke papegaaiduiker die in grote getallen opduikt voor de kust van Groot-Brittannië.

PaulCamper heeft geanalyseerd welke Europese landen de bezoeker de ultieme wildlife vakantie kunnen laten beleven. In de Wildlife Travel Index is data over wilde diersoorten geanalyseerd en vergeleken om te beoordelen welke landen de meeste wilde soorten vissen, amfibieën, vogels, zoogdieren en reptielen hebben. Het aantal natuurparken of beschermde gebieden zijn ook in de ranking meegenomen.

Spanje

Frankrijk staat met 1.514 diersoorten, 11 nationale parken, 5.000 beschermde gebieden en 27% beschermd land op de eerste plaats gevolgd door Italië met 1.196 diersoorten, 25 nationale parken, 3.925 beschermde gebieden en 21% beschermd land op een tweede plaats. Spanje heeft een derde plaats behaald in de top 10 van de Wildlife Travel Index.

Spanje heeft namelijk 1.413 diersoorten waaronder 382 soorten vogels, 38 soorten amfibieën, 75 soorten reptielen, 641 soorten vissen en 101 soorten zoogdieren. Verder heeft Spanje 16 Nationale Parken (PaulCamper meldt 15 maar dat zijn er inmiddels 16 geworden met de Sierra de las Nieves in Andalusië), 4.086 beschermde gebieden en 28% beschermd land.

Spanje heeft dan wel niet de ‘Big Five’ maar de highlights in de Spaanse Wildlife zijn de Iberische lynx op meerdere plaatsen in Spanje, de Iberische wolf in o.a. Castilië en León, de dolfijn voor de kust van Andalusië, de Iberische steenbok bij Granada in de Sierra Nevada en de lammergier in de Pyreneeën.

Op Safari in Europa en de Big Five

Hoewel landen als Frankrijk, Italië en Spanje hoog scoren als het gaat om biodiversiteit en beschermde natuurgebieden, heb je in het oosten en het noorden de grootste kans om de ‘Big Five’ van Europa in het wild te ontmoeten: de bruine beer, de grijze wolf, de lynx, de bizon en de veelvraat (wolverine). 

In totaal zijn er in Europa 17.000 bruine beren, 17.000 grijze wolven, tussen de 8.000 en 9.000 lynxen, circa 6.200 bizons en tussen de 1.000 en 1.250 veelvraten (wolverines). Bekijk alle uitgebreide informatie over de Europese biodiversiteit op DEZE website.

PaulCamper

PaulCamper is het snelst groeiende platform voor camper en caravan verhuur in Europa. Met een enorme passie voor kamperen en aandacht voor detail, richtte Managing Director Dirk Fehse in 2013 het bedrijf op. PaulCamper heeft al meer dan 10.000 voertuigen van individuele verhuurders aan boord en al meer dan een miljoen overnachtingen bemiddeld voor huurders van over de hele wereld. Zij hebben allemaal één ding gemeen: net als deze start-up houden ze van avontuur, vrijheid en de individualiteit die daarbij hoort. PaulCamper is actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Engeland.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.