Search
menu
Search

Franse moordenaar die verdween in de Spaanse Pyreneeën na drie maanden nog steeds niet terecht

Franse moordenaar die verdween in de Spaanse Pyreneeën na drie maanden nog steeds niet terecht
Beeld: @Gendarmerie / twitter

Franse moordenaar die verdween in de Spaanse Pyreneeën na drie maanden nog steeds niet terecht

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Drie maanden geleden berichtten we bij SpanjeVandaag al over de fransman Cedric Tauleygne. Die pleegde een dubbele moord in het Franse Tarbes, vluchtte de grens over op zijn motor en verdween toen in de buurt van Jaca. Drie maanden na de feiten lijkt het alsof de wildernis Tauleygne heeft opgeslokt.

Begin juli vermoordde Cedric Tauleygne in het Franse Tarbes zijn vriendin en een vriend van haar. Hij schoot de vrouw (32) en haar minnaar (55) neer met een pistool. Het koppel had twee kinderen van 3 en 5 en stond op het punt te scheiden. Na de dubbele moord sloeg Tauleygne op de vlucht en verdween in de buurt van de Monte Oroel, een dicht stuk natuur vlakbij het Spaanse Jaca. Ondanks een uitgebreide zoekactie door de Guardia Civil is er drie maanden later nog steeds geen spoor van de man.

Dat Tauleygne in de buurt van Jaca was, wist men omdat een gsm mast er het laatste signaal van zijn gsm opving. Al snel vond men zijn motor in een greppel met zichtbare sporen van een ongeluk. “Het is moeilijk te geloven dat hij zo lang alleen zou hebben overleefd in deze wildernis”, beweren de buurtbewoners van de Monte Oroel. 

Kort na de feiten was er even telefonisch contact tussen Tauleygne en de onderzoekers. Toen gaf de man aan ‘zelfmoord’ te willen plegen. Dat feit in combinatie met zijn aanhoudende verdwijning heeft bij de politie tot een aanname geleid van die zelfdoding als 99% waarschijnlijk.

Dat Tauleygne in het buitenland zou verblijven is alvast erg onwaarschijnlijk. Hij had slechts 100 Euro op zak en haalde verder niets meer van zijn rekeningen af. Bovendien werd hij in geen enkele luchthaven gezien of door niemand in zijn omgeving gecontacteerd.

De buurtbewoners van de Monte Oroel slapen ondertussen weer op beide oren. Van Tauleygne kwam zelfs met speurhonden geen spoor boven water. Als hij al gevonden wordt, zal dat volgens de meeste mensen als kadaver zijn. Sinds de start van het jachtseizoen is dat alvast weer een stuk waarschijnlijker. De buurtbewoners hopen op een ontknoping om het gebeuren voor eens en altijd af te sluiten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?