skip to Main Content
Bijna 15.000 vluchtelingen gered tussen Afrika en Spanje dit jaar

Bijna 15.000 vluchtelingen gered tussen Afrika en Spanje dit jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – 2017 is nog niet voorbij maar nu al hebben de Spaanse douane, Guardia Civil, kustwacht en Rode Kruis in Spanje bijna 15.000 Afrikaanse vluchtelingen gered en geholpen tijdens hun oversteek naar of in Spanje. Dat aantal is nu al meer dan in heel 2016 en verwacht wordt dat als het goede weer zo aanhoudt er nog honderden vluchtelingen bij zullen komen de komende twee maanden van dit jaar.

De afgelopen week kwamen er 600 vluchtelingen aan in Spanje, zowel over land in Ceuta en Melilla en over het water bij de kust van Andalusië en Murcia. Het merendeel van deze vluchtelingen probeerde via boten Spanje te bereiken maar werden onderschept door schepen van de douane, kustwacht en Guardia Civil. Een groot deel van deze vluchtelingen kwam aan op zaterdag in Cartagena (Murcia) waar in 26 boten 284 vluchtelingen, waaronder ook vrouwen en kleine kinderen, zaten.

De dag daarvoor op vrijdag kwamen er ook al 251 personen in 7 grote boten aan en werden deze onderschept tussen Afrika en Andalusië. De overige vluchtelingen bereikten Spanje door de grens over te steken in Melilla of Ceuta of kwamen aan in andere boten.

Tot eind oktober werden er 13.533 vluchtelingen op zee gered. Deze kwamen aan in 824 boten wat een grote stijging is ten opzichte van 2016 toen er 357 boten aankwamen met 5.384 vluchtelingen. Het merendeel van de vluchtelingen die van boten gered worden probeert de oversteek te maken van Afrika naar de kust van Tarifa in de provincie Cádiz gevolgd door de oversteek naar plaatsen of gebieden zoals de Cabo de Gata in de provincie Almería of zelfs Torrevieja in de provincie Alicante. Er komen ook wel eens vluchtelingen aan op Mallorca en op andere plaatsen langs de kust van het Spaanse vasteland.

Een van de redenen waarom er meer vluchtelingen zijn dan vorig jaar is het feit dat de zee redelijk rustig is en het weer goed is zonder al te veel problemen en goede temperaturen, ook op zee.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Maak je geen zorgen, die gaan naar de vetpotten in Nederland, Duitsland en vooral Zweden, daar hebben ze de hoogste outkering.

  2. Ik ben fel tegen de benaming “vluchteling”. Het grootste deel wat binnenkomt zijn jonge mannen, veelal moslims. Als het zo gevaarlijk is waar ze vandaan komen, waarom laten ze dan vrouwen en kinderen achter? Hoe kan het dat ze wel een smartphone hebben en hun papieren kwijt zijn? Hoe komen ze aan een paar jaarsalarissen om de overtocht aan mensensmokkelaars te betalen? Konden ze zulke enorme bedragen niet beter besteden in hun eigen land om het op te bouwen? En nog een waslijst aan bedenkingen. Voor mij is het niet meer en niet minder als een leger zonder uniform. En er staan er 50 miljoen te wachten in Afrika, wie gaat die allemaal opvangen??

  3. Dat zijn er dus 15000 te veel. Punt uit. Niks geen hulp. Schandalige illusiepolitiek van verdwaasde goedmensen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken