skip to Main Content
Vuilnisophalers en schoonmakers Madrid gaan staken

Vuilnisophalers en schoonmakers Madrid gaan staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Degene die de komende dagen Madrid zullen gaan bezoeken of daar wonen zullen al snel gaan merken dat er gestaakt wordt bij de vuilnisophalers en schoonmaakpersoneel. De staking zal deze maandag beginnen en het is nog niet bekend wanneer deze zal eindigen. De gemeente heeft aangegeven dat er een 50% service zal zijn waardoor het huisafval elke twee dagen opgehaald zal worden.

In totaal zijn er 1.600 personeelsleden die hun werk gedurende een onbekend aantal dagen hun werk gaan neerleggen. Hierdoor kan het dus voorkomen dat er veel afval op de straten te zien zal zijn en de prullenbakken of afvalcontainers propvol zitten. Het vreemde is dat de staking alles te maken heeft met de angst van de medewerkers om hun baan te verliezen nu de gemeente een ander systeem van afvalscheiding gaat invoeren.

Er zijn op dit moment drie afval ophaalbedrijven werkzaam in Madrid maar de kans is groot dat er een van deze bedrijven zal wegvallen of dat er een nieuw bedrijf bij zal komen waardoor er eventueel bij de overige bedrijven banen verloren kunnen gaan. Het gaat om de zogenaamde oranje en bruine afvalcontainers die samengevoegd zijn waardoor er minder werk is met ophalen. Het gaat in dit geval om organisch afval en tuinafval welke samen worden gevoegd.

In Spanje is het afvalophaalsysteem anders dan in bijvoorbeeld Nederland. In Spanje staan op straat verschillende containers zoals de grijze (rest), gele (plastic), blauwe (papier) en groene (glas). In Madrid had je dus de oranje (tuinafval) en bruine (organisch) die dus nu samen worden gevoegd. Deze containers kunnen door alle inwoners van de stad gebruikt worden en worden in principe elke dag leeggehaald, vaak tijdens de nacht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by