Search
menu
Search

Dood ezel zorgt opnieuw voor problemen met ezel-taxi’s in Mijas

Oeps ... foto ontbreekt!

Dood ezel zorgt opnieuw voor problemen met ezel-taxi’s in Mijas

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Spaanse Partij voor de Dieren heeft haar advocaten aan het werk gezet om de gemeente Mijas aan te klagen als verantwoordelijke voor de dood van een ezel. Volgens PACMA blijkt hieruit opnieuw dat de gemeente en de eigenaren van de taxi’s die bekend staan als ezel-taxi’s de gezondheid van de ezels als onbelangrijk zien. In dit geval hadden inwoners al diverse keren geklaagd bij de autoriteiten die niets deden waarna de ezel stierf.

Afgelopen weekend is opnieuw een ezel aan zijn verwondingen overleden in Mijas. Het gaat om een van de ezels die werkzaam zijn als ezel-taxi’s en als taxi’s voor toeristen functioneren. Afgelopen zondag hoorde een groep wandelaars dat een ezel in zijn stal veel pijn had waarna ze de gemeente en politie belden. Niemand kwam kijken, niemand toonde enige interesse in de ezel die uiteindelijk aan een infectie na een wond is overleden.

De gemeente zegt in de krant Diario Sur echter dat de ezel niet op zondag maar op zaterdagavond reeds overleed nadat er wel degelijk medische assistentie is geweest. Later op zaterdag is de ezel toch overleden volgens de gemeente.

Er zijn dus twee verschillende verhalen die de ronde doen maar desondanks heeft de Partij voor de Dieren PACMA toch besloten een officiële klacht naar de eindverantwoordelijke, de gemeente Mijas, te sturen. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit gebeurd en waarschijnlijk zal het helaas ook niet de laatste keer zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?