skip to Main Content
Dood ezel zorgt opnieuw voor problemen met ezel-taxi’s in Mijas
Pixabay

Dood ezel zorgt opnieuw voor problemen met ezel-taxi’s in Mijas

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Spaanse Partij voor de Dieren heeft haar advocaten aan het werk gezet om de gemeente Mijas aan te klagen als verantwoordelijke voor de dood van een ezel. Volgens PACMA blijkt hieruit opnieuw dat de gemeente en de eigenaren van de taxi’s die bekend staan als ezel-taxi’s de gezondheid van de ezels als onbelangrijk zien. In dit geval hadden inwoners al diverse keren geklaagd bij de autoriteiten die niets deden waarna de ezel stierf.

Afgelopen weekend is opnieuw een ezel aan zijn verwondingen overleden in Mijas. Het gaat om een van de ezels die werkzaam zijn als ezel-taxi’s en als taxi’s voor toeristen functioneren. Afgelopen zondag hoorde een groep wandelaars dat een ezel in zijn stal veel pijn had waarna ze de gemeente en politie belden. Niemand kwam kijken, niemand toonde enige interesse in de ezel die uiteindelijk aan een infectie na een wond is overleden.

De gemeente zegt in de krant Diario Sur echter dat de ezel niet op zondag maar op zaterdagavond reeds overleed nadat er wel degelijk medische assistentie is geweest. Later op zaterdag is de ezel toch overleden volgens de gemeente.

Er zijn dus twee verschillende verhalen die de ronde doen maar desondanks heeft de Partij voor de Dieren PACMA toch besloten een officiële klacht naar de eindverantwoordelijke, de gemeente Mijas, te sturen. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit gebeurd en waarschijnlijk zal het helaas ook niet de laatste keer zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. Toeristen moeten géén gebruik maken van dergelijke attracties met dieren. Het moet over heel de wereld verboden worden! Er zijn genoeg activiteiten te verzinnen, waarmee de toeristen zich kunnen vermaken, zoals de tuktuks en/of elektrische treintjes met muziek, wandelroutes met gidsen. Daarmee kunnen de inwoners ook zeker hun brood mee verdienen.

 2. Boycotten is in dit geval de enige oplossing als het bestuur van Mijas niet meewerkt. Laten die ezelhouders zelf maar eens de handen uit de mouwen steken en een “echte” job zoeken. En de toeristen met hun dikke achterwerken kunnen sowieso beter gaan lopen, goed voor de gezondheid! Wonen in Spanje is heerlijk, maar hoe het met dieren omgaat, kan nog veel beter. Ik woon in een volksbuurt in Malaga – als het regent heeft iedere hond hier, groot of klein, een fancy regenjasje aan (incluis de mijne !) dat kan allemaal wel, maar 1 km verderop in de campo worden hele nestjes kittens en pups weggegooid als oud vuil. Heel ambivalent.

 3. Het zoveelste slachtoffer van de slavernij in Mijas. De mensen die menen dat het allemaal wel meevalt, moeten maar eens kijken waar en hoe deze stumpers gehuisvest worden en hoe ze kort aangelijnd hele dagen staan en zich nauwelijks kunnen bewegen. Geen water ivm urineren. Super lange dagen werken in bloedhitte. Tijd om deze kwelling voor deze arme stumpers te stoppen.

 4. Een tijd terug was ik met de hond aan het wandelen en zag een plas bloed op de weg. Onder aan het talud lag een kat, zo te zien dood. De kop helemaal kapot, de kaak aan stukken gebroken. Toen mijn hond dichtbij kwam bleek die nog te leven en probeerde overeind te komen. Ik belde de politie voor hulp. Die kwam niet. Een buurvrouwtje kwam met een tas en bracht mij en de kat in haar auto naar de dierenarts. Ik heb eutenasie en afvoer betaald a €150,00. Ik ben boos. Mocht ik zelf in de problemen komen door b.v. hartfalen dan wil ik niet dat die politie mij helpt. Zou ik dat ook kunnen vastleggen?

 5. Om van te kotsen, de grootste Ezel is die persoon die hier op gaat zitten, direct stoppen met deze walgelijke vertoning.

 6. Ben zelf in Mijas geweest. Mooi dorpje en ligt prachtig. Maar de ezeltjes die staan te wachten op toeristen (hoe stom kun je zijn, iedereen weet dat dit zware dierenmishandeling is) staan aan een halve meter ketting aan de muur, met hun kopjes zowat tegen de muur. Vreselijk. Uiteraard geen gebruik van gemaakt en gewoon gelopen. Ik vind dat de ezel taxi’s moet stoppen. Het is zo vreselijk om te zien. Mijas moet hiervoor aangeklaagd worden.

 7. Zo een klein dorpje Mijas Pueblo waarom ezel taxi’s dat de toeristen het te voet doen wandelen is toch intresanter!!!

  1. Tja Miel.
   Er staan echter een heel pak van die ezels met eigenaren, je vraagt je soms af wie de ezel is heh, het dier of de eigenaar. Maar 2 tegen 1…ach, denk meer 2 tegen stuk of 10 eigenaren….moraal van het verhaal, de bromsnor doet er niets tegen.
   Ze wilden zelfs geen aangifte opnemen tegen de eigenaar….schandalig.

 8. Een Zweed in Mijas voert al jaren actie tegen deze dierenbeulen. Hij kreeg vele toezeggingen en beloftes zonder enig verder resultaat. Het interesseert de gemeente Mijas geen lor. Ergo, die ezels zijn werkverschaffing dus minder mensen werkeloos. Wat ze minstens zouden moeten doen is deze dieren tegen mishandeling beschermen. Maar zelfs dat gebeurt niet.

  1. Ik weet het Evert.
   Wij hebben jaren in die hoek gewoond. Maar wonen nu elders, wel zuid maar niet meer daar. Die Zweed doet zijn best, maar er is echt maar 1 ding dat helpt, enorm negatief over dit fenomeen posten op internet, op alle sites die beoordelingen geven aan dit dorp.
   Het is zoals iemand al zei, Mijas heeft genoeg te bieden zonder de ezel mishandeling.
   En het zijn vooral buitenlanders die erin trappen, laat men heel internet in alle talen vol zetten met een vette NEE hiertegen.
   Facebook, Instagram, Twitter.
   Als de president van de USA zaken gedaan krijgt via social media, moeten wij met ons allen toch Mijas ezel en paard vrij krijgen????
   KOM OP MENSEN!!!!!!

 9. STOPPEN STOPPEN MET DIE EZELTJES EN PAARDEN TAXI’S.
  DAT IS NIET MEER VAN DEZE TIJD. ER ZIJN ANDERE MOGELIJKHEDEN
  WAT IK OOK GEDAAN HEB. DAT ZIJN GEMOTORISEERDE TAXI’S MET
  EEN PERSOON DIE JE DE VERHALEN VAN MIJAS OOK KAN VERTELLEN.
  LATEN WE DIT NU EENS STOPPEN, HET IS DIERENMISHANDELING WAT
  MEN DOET.

 10. De dood van deze ezel is grondig onderzocht en er is vastgesteld dat deze ezel zich 2 keer tegen dezelfde steen heeft gestoten.

 11. Walgelijk dit en ook onnodig.
  Zoals al eens eerder gezegd er is een categorie mensen die er speciaal voor naar Mijas gaan en er zijn mensen die het juist voor de ezels opnemen.
  Als nu iedereen gewoon geen ezel ritjes meer maakt of met de paarden wagens gaat rijden, dan is die handel snel genoeg opgedoekt.
  Mijas heeft voldoende andere zaken waarmee ze toeristen kunnen lokken, daarvoor is deze vorm van dierenmishandeling toch echt niet nodig.
  Jaren geleden al eens ruzie gehad met een ezel eigenaar die zijn ezel schopte en sloeg.
  Samen met een vriend van me die man aan willen pakken, nee, dan komt de lokale bromsnor eraan en moet je uitkijken dat jij die het voor het dier opneemt, niet mee mag en vast komt te zitten. Zo lang de wet en haar uitvoerders er niets aan doen, moeten de mensen het zelf doen.
  GEEN geld meer aan uitgeven, volledige boycot dan is het snel afgelopen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken