Dood ezel zorgt opnieuw voor problemen met ezel-taxi’s in Mijas

Dood ezel zorgt opnieuw voor problemen met ezel-taxi’s in Mijas
Beeld: Pixabay

Dood ezel zorgt opnieuw voor problemen met ezel-taxi’s in Mijas

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Spaanse Partij voor de Dieren heeft haar advocaten aan het werk gezet om de gemeente Mijas aan te klagen als verantwoordelijke voor de dood van een ezel. Volgens PACMA blijkt hieruit opnieuw dat de gemeente en de eigenaren van de taxi’s die bekend staan als ezel-taxi’s de gezondheid van de ezels als onbelangrijk zien. In dit geval hadden inwoners al diverse keren geklaagd bij de autoriteiten die niets deden waarna de ezel stierf.

Afgelopen weekend is opnieuw een ezel aan zijn verwondingen overleden in Mijas. Het gaat om een van de ezels die werkzaam zijn als ezel-taxi’s en als taxi’s voor toeristen functioneren. Afgelopen zondag hoorde een groep wandelaars dat een ezel in zijn stal veel pijn had waarna ze de gemeente en politie belden. Niemand kwam kijken, niemand toonde enige interesse in de ezel die uiteindelijk aan een infectie na een wond is overleden.

De gemeente zegt in de krant Diario Sur echter dat de ezel niet op zondag maar op zaterdagavond reeds overleed nadat er wel degelijk medische assistentie is geweest. Later op zaterdag is de ezel toch overleden volgens de gemeente.

Er zijn dus twee verschillende verhalen die de ronde doen maar desondanks heeft de Partij voor de Dieren PACMA toch besloten een officiële klacht naar de eindverantwoordelijke, de gemeente Mijas, te sturen. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit gebeurd en waarschijnlijk zal het helaas ook niet de laatste keer zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.