skip to Main Content
Komiek Dani Mateo wordt bedreigd vanwege neus snuiten in Spaanse vlag
La Secta

Komiek Dani Mateo wordt bedreigd vanwege neus snuiten in Spaanse vlag

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Dani Mateo is een deelnemer aan het La Sexta programma El Intermedio waarin hij elke werkdag een sketch opvoert en op komische wijze in de lijn van het programma zijn mening geeft op de actualiteit in het land. Enkele weken geleden zorgde een sketch van hem en de presentator van het programma Wyoming over Franco al voor veel ophef en een rechtszaak en nu heeft Dani Mateo weer voor een rel gezorgd.

Vorige week snoot Dani Mateo zijn neus in een Spaanse vlag en ondanks dat dit komisch bedoeld was, is dit niet goed gevallen bij veel Spanjaarden. Veel inwoners van Spanje vonden dat dit te ver ging en dat Mateo geen respecteert heeft voor de vlag van Spanje.

Anderen gingen nog verder en bedreigden zijn ouders, zijn vriendin, hemzelf, televisiekanaal La Sexta en de bedrijven waarvoor Dani Mateo werkt door middel van reclameactiviteiten.

Op de sociale media en in praatprogramma’s probeert Dani Mateo zijn actie in de komisch bedoelde sketch goed te praten maar voor veel mensen is de schade al aangericht.

De komiek zegt dat de bedoeling van de sketch nu juist was om aan te geven dat in tijden van conflicten een vlag en symbolen blijkbaar belangrijker zijn dan de mensen, iets wat nu wel bewezen is.

Ondertussen gaan de problemen verder en heeft Dani Mateo een klacht ingediend vanwege doodsbedreigingen tegen hem en zijn vriendin. Ook is het programma El Intermedio nu drie sponsoren kwijt die niets meer met het La Sexta komische programma te maken willen hebben.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Komisch of niet, een vlag moet met respect behandeld worden.
  Elk ander commentaar is overbodig.
  Expats die menen hoe of wat wel of niet kan, kijken teveel bagger tv.

 2. Je neus snuiten in een vlag, moet dat komisch zijn ? Nogal onsmakelijk en ongezellig, wat een nono ben je dan.
  De toegevoegde waarde van het snuiten heeft Mateo inmiddels ondervonden en zal hopelijk het einde van zijn carrière betekenen en in het ergste geval kan hij papieren zakdoekjes gaan verkopen op de kruispunten in de stad…..

 3. Doodsbedreigingen zijn altijd onacceptabel. En je neus snuiten in welke vlag dan ook onfatsoenlijk. Hetgeen betekend dat je gebrek aan fatsoen hebt.
  “Stel er was oorlog en niemand ging er heen”

 4. Arme Miel toch. Je kent het verschil niet tussen crimineel gedrag in een rechtsstaat en fascisme als model. Tsja, dan wordt het wel heel zielig. Valt me nog mee dat de redactie hier voor jou vrijuit gaat.

  1. Zeg Robke, kan je me even helpen want ik begrijp een en ander niet.
   Waarom ben ik arm ?
   Wie heeft het over crimineel gedrag ?
   Fascisme staat voor extreem nationalisme en is, zéker hier in Spanje, geen crimineel gedrag. Maar, wat bedoel je eigenlijk met ‘fascisme als model’ ?
   Wát wordt ‘heel zielig’ ?
   Wat betekent eigenlijk ‘vrijuit gaan voor iemand ‘ ?

 5. “De komiek zegt dat de bedoeling van de sketch nu juist was om aan te geven dat in tijden van conflicten een vlag en symbolen blijkbaar belangrijker zijn dan de mensen, iets wat nu wel bewezen is. Ondertussen gaan de problemen verder en heeft Dani Mateo een klacht ingediend vanwege doodsbedreigingen tegen hem en zijn vriendin.”
  Hiermee wordt nogmaals aangetoond hoe gevaarlijk het Spaans nationalisme, gestimuleerd door partijen als PP en Vox, eigenlijk wel is. Van de resterende extreem conservatieve Spanjaarden (franquisten) kan men dergelijke gedachten nog enigszins verwachten maar niet van Hollandse en Belgische migranten. Ons verleden heeft toch voldoende aangetoond waartoe dit kan leiden ? Toch vrees ik dat ook nu sommigen zich geroepen zullen voelen om dit fascisme goed te praten.

  1. Wederom een ‘kort door de bocht’ reactie van je. Deze vent heeft het eigenlijk zelf gezocht door zijn ondoordachte actie. Er zijn zat andere methoden om zijn mening te verkondigen, hij wou gewoon bruuskeren en zijn ‘minute of fame’ willen hebben, niets meer.
   Doe hetzelfde maar eens bij bvb de Catalaanse vlag of een Vlaamse vlag, dan zullen er steeds mensen of groeperingen zijn die ook doodsbedreigingen zenden

   1. Goed punt Jopke, had deze kneus zijn neus gesnoten of zijn reet afgeveegd met de Catalaanse Vlag op nationale TV dan waren de commentaren niet van de lucht geweest, zowel hier als op de Catalaanse zenders was hij door de mangel gehaald.
    Begrijp me goed, iemand met de dood bedreigen keur ik ten zeerste af en valt niet goed te praten.

    1. Interessant … toen die Spaanse agent na het referendum vorig jaar zijn kont afveegde met de Catalaanse vlag was het hier allemaal geen probleem …

     1. Als je dan toch zo nodig Catalonië hier erbij wil betrekken Olivier is het ook interessant te weten dat in deze hopeloos verdeelde regio iedereen iedereen zit te provoceren

   1. Tuurlijk Miel maar er bestaat ook zoiets als uitlokking/provocatie
    …wat niet wegneemt dat doodsbedreigingen “over the top” zijn

    1. Je vindt dus dat ik jou heb geprovoceerd en jouw vergoelijking van die fascistische reacties heb uitgelokt ? “Les excuses sont faites pour s’en servir et les cons pour les croire.” zeggen ze waarschijnlijk ook in Luxemburg.

     1. Nee Miel jij hebt mij niet geprovoceerd
      Wat ik bedoel is dat die vent bewust heeft geprovoceerd en dat daaruit een (on)logische reactie komt van bepaalde sujetten die doodsbedreigingen uiten. Beiden zijn verkeerd: hij die uitlokt en zij die bedreigingen uiten.
      Ik bedoel hiermee ook dat dit niet alleen in Spanje voorkomt maar zowat overal. Als iemand publiekelijk in België op (bvb) de Vlaamse vlag zou spuwen dan lokt die iemand hier eveneens reacties uit die kunnen ontaarden in bedreigingen, daar hoef je niet enkel in Spanje voor te zijn

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken