Aantal buitenlandse toeristen in september gedaald in Spanje

Aantal buitenlandse toeristen in september gedaald in Spanje
Beeld: Freepik

MADRID – Spanje heeft in de september 8,9 miljoen buitenlandse toeristen op bezoek gehad, een kleine daling van 0,2% ten opzichte van dezelfde maand in 2018. Gedurende de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal internationale vakantiegangers echter gestegen met 1,3% naar 67,1 miljoen. Ook het aantal Belgische toeristen steeg in september en tot nu toe dit jaar terwijl dat bij de Nederlandse toeristen in beide gevallen is gedaald.

Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) en Frontur hebben de cijfers bekend gemaakt wat betreft de internationale toeristen die in september en tot en met de negende maand van het jaar naar Spanje zijn gekomen.

In september kwamen er 8.914.761 buitenlanders naar Spanje om van een vakantie of bezoek te genieten, een daling van 0,2% ten opzichte van september 2018. De grootste groep toeristen was afkomstig uit Groot Brittannië met bijna 2,1 miljoen (-0,4%) gevolgd door Duitsland met 1,3 miljoen (-7,1%) vakantiegangers en Frankrijk met 993.159 (-4,8%) toeristen.

In september daalde het aantal Nederlandse toeristen naar 377.532 (-1,3%) maar steeg het aantal Belgische vakantiegangers naar 270.650 (+4,8%).

Tot en met september

Gedurende de eerste negen maanden tussen begin januari en eind september zijn er 67.097.568 buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen, een stijging van 1,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Ook hier was de grootste groep (zoals altijd) de Britten met 14,8 miljoen (-1,6%) gevolgd door de Fransen met 9,1 miljoen (-2,4%), de Duitsers met bijna 9 miljoen (-1%) en de Scandinaviërs met 4,2 miljoen (-6%).

Wat betreft de Nederlandse vakantiegangers daalde dit aantal met -4,6% gedurende de eerste negen maanden naar een totaal van 3.014.564 toeristen. Wat betreft de Belgische toeristen steeg dat aantal met +1,4% naar 2.084.589 vakantiegangers gedurende de eerste negen maanden.

Regio’s

Zoals altijd is Catalonië (Costa Brava, (Costa) Barcelona, Costa Dorada) de meest bezochte regio met 15.624.257 (+0,6%) buitenlandse toeristen gevolgd door de Balearen met 12.148.049 (-0,4%), Andalusië met 9.705.753 (+3,4%) toeristen en de Canarische Eilanden met 9.629.230 (-4,2%).

De Valencia regio ontving dit jaar alweer 7.689.037 (+3,6%) toeristen en de regio Madrid (met name de stad Madrid) kreeg te maken met 5.692.691 (+7,4%) internationale toeristen.

Bekijk HIER de PDF met alle informatie (in het Spaans)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Regino

De telling van het aantal buitenlandse toeristen berust waarschijnlijk op gegevens van de luchtvaartmaatschappijen die Spanje aandoen,want bij de grensovergangen word vlgs mij niet geteld,of?
Zie toch vrij veel buitenlanders op de Spaanse wegen A1 bv en het lijkt elk jaar meer te worden,voornamelijk NL’s!?

Cees

Fietsen Gestolen
In de omgeving van Bolnuevo/Mazarron
Opereert een bende criminelen die het
gemund hebben op E Bikes
Op dit moment zijn er uit onze vriendenkring
meer als 10 fietsen gestolen waaronder 1 van mijzelf
Vermoedelijk wordt er geopereerd middels het wegdragen
van de fietsen die op slot staan naar een klaarstaand busje
en daar ingeladen
Politie heeft het hierdoor moeilijk om de te traceren
Houdt uw fietsen goed op slot en vergrendel deze aan een
paal of ander object om het de dieven moeilijk te maken
Vermoedelijk is het een rondtrekkende bende die ook in
andere plaatsen actief kan zijn Dus let op

Anoniem

Het zou interessant zijn om meer nieuws te horen over de grensovergang tussen Spanje en Frankrijk naar aanleiding van de protesten

Ted

Remco je moet eens een keertje met nieuws aankomen wat echt interssant is
ik vind het BV al erg genoeg dat we niet kunnen reageren omtrent het nieuws
over Cataluña af en toe denk ik dat je zelf een fan van Franco ben
ik vind gewoon dat het weer mogelijk moet zijn om daarover weer te kunnen reageren want dat is tenslotte toch ook democratie
denk daar eens goed over na

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.