Dit zijn de 10 rijkste Spanjaarden volgens Forbes

Dit zijn de 10 rijkste Spanjaarden volgens Forbes
Beeld: Pixabay

MADRID – Het Amerikaanse magazine Forbes heeft de nieuwe ‘The World’s Billionaires’ lijst bekend gemaakt waarop alle rijken der aarde verdeeld per land staan. Volgens deze jaarlijks terugkerende lijst is Jeff Bezos van Amazon opnieuw de rijkste persoon gevolgd door Bill Gates van Microsoft en Warren Buffett van Berkshire Hathaway. In Spanje staat voor het zoveelste jaar Amancio Ortega, de eigenaar van Inditex bovenaan de lijst en is hij een van de 29 Spaanse rijken op de Forbes lijst 2019.

Amancio Ortega, de eigenaar van Inditex en oprichter van onder andere de bekende Zara winkels, is de rijkste Spanjaard ter wereld met een geschat vermogen van 69,9 miljard dollar. Ortega staat daarmee op de zesde plaats op de jaarlijkse Forbes lijst die dit jaar aangevoerd wordt door Jeff Bezos, de oprichter en eigenaar van online warenhuis Amazon, die niet alleen de rijkste man ter wereld is met een vermogen van 131 miljard dollar maar ook de eerste man/persoon ter wereld die een vermogen heeft van meer dan 100 miljard dollar.

De Spanjaard Amancio Ortega staat standaard elk jaar in de top 10 lijst en dan vaak helemaal bovenaan. De Zara oprichter heeft 69,9 miljard dollar op zijn rekening staan en is daarmee niet alleen de rijkste persoon van Spanje maar ook een van de rijksten van Europa.

De dochter van Amancio, Sandra Ortega Mera, is als Spaanse vertegenwoordiging op de Forbes lijst de tweede rijkste Spanjaard/Spaanse op plaats 286 met een geschat vermogen van 6,6 miljard dollar. Ze is echter wel de rijkste Spaanse vrouw op de lijst van rijke Spanjaarden.

Na Sandra staat de bouwondernemer (Ferrovial) Rafael Del Pino y Calvo-Sotelo op de lijst (443) met een vermogen van 4,8 miljard dollar gevolgd door Miguel Fluxà Rosselló van Iberostar met 3,5 miljard dollar en de eigenaar van Mercadona Juan Roig met een vermogen van 3 miljard dollar (plaats 830). 

Bekijk HIER alle 29 Spaanse rijken of de top 10 hieronder:

1Amancio OrtegaInditex (Zara)69,9 miljard dollar
2Sandra Ortgea MeraInditex (Zara)6,6 miljard
3Rafael del Pino Calvo-SoteloFerrovial4,8 miljard
4Miguel Fluxa RosselloIberostar3,5 miljard
5Juan RoigMercadona3 miljard
6Juan Abello Torreal 2,5 miljard
7Tomas Olivo Lopez Galerías Comerciales2,4 miljard
8Alicia KoplowitzOmega Capital2,3 miljard
9Florentino Perez ACS   (& Real Madrid voorzitter)2,3 miljard
10María del Pino Calvo-SoteloFundación Rafael del Pino2 miljard

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

5
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Reg

Ik zou er nog een kolom naast willen zien, met de score op de arbeidsvoorwaarden van deze bedrijven in en buiten Spanje. En bij de toeleveranciers natuurlijk. Ik vermoed dat we dan deze namen niet meer in de top-10 terug zien 🙂

Mimie

Hola. Ai, ook niemand die ik ken !

maclaren0@gmail.com

ai ik sta op 11 dit jaar beetje gezakt : – )

Eddy

Had even op de lijst gezien maar zoals verwacht stond ik er niet bij.Zal binnen 20 jaar nog eens kijken je weet nooit

Marsel

Eddy, alleen kijken helpt niet. Je moet er wel iets voor doen (of gedaan hebben).😀

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.