Search
menu
Search

Verdachte situatie in Spaans Air Europa vliegtuig op Schiphol (UPDATES)

Oeps ... foto ontbreekt!

Verdachte situatie in Spaans Air Europa vliegtuig op Schiphol (UPDATES)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op het moment van schrijven vindt er een mogelijke kaping plaats in een vliegtuig op het vliegveld Amsterdam-Schiphol. De Nederlandse pers schrijft dat een piloot van een vliegtuig de nood knop heeft ingedrukt terwijl er ook geschreven wordt dat er drie verdachten met messen aan boord zijn. Het zou vermoedelijk gaan om een Spaanse Air Europa vliegtuig dat van  Amsterdam naar Madrid zou moeten vliegen.

Volgens Nu.nl vindt er ee verdachte sitautei plaats bij pier D en E op Schiphol. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar Schiphol terwijl de Marechaussee spreekt van een verdachte situatie in een vliegtuig. Op Twitter wordt er gesproken over een Air Europa vliegtuig (UX1094).

https://twitter.com/SituationNest/status/1192162346669674497

De zwaarbewapende Dienst Speciale Interventies (DSI) zou het vliegtuig hebben betreden en alle inzittenden naar buiten hebben gehaald. De marechaussee meldt op Twitter dat alle passagiers en crewleden veilig van het vliegtuig zijn gehaald. Het zou volgens de Nederlandse kranten niet om een kaping gaan maar over een vals alarm. Maar specifieke informatie ontbreekt nog. Er waren 27 passagiers aan boord en diverse bemanningsleden.

Volgens berichten op Twitter (niet altijd bevestigd) zou de piloot bij de boarding van de passagiers per ongeluk op de kaping/gijzeling knop hebben geduwd (code 500). Er waren toen al 27 passagiers aan boord van het vliegtuig terwijl de boarding werd gestaakt. Dit is ook inmiddels bevestigd door de Spaanse recent door Iberia overgenomen luchtvaartmaatschappij Air Europa.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?