Verdachte situatie in Spaans Air Europa vliegtuig op Schiphol (UPDATES)

Verdachte situatie in Spaans Air Europa vliegtuig op Schiphol (UPDATES)
Beeld: Twitter

MADRID – Op het moment van schrijven vindt er een mogelijke kaping plaats in een vliegtuig op het vliegveld Amsterdam-Schiphol. De Nederlandse pers schrijft dat een piloot van een vliegtuig de nood knop heeft ingedrukt terwijl er ook geschreven wordt dat er drie verdachten met messen aan boord zijn. Het zou vermoedelijk gaan om een Spaanse Air Europa vliegtuig dat van  Amsterdam naar Madrid zou moeten vliegen.

Volgens Nu.nl vindt er ee verdachte sitautei plaats bij pier D en E op Schiphol. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar Schiphol terwijl de Marechaussee spreekt van een verdachte situatie in een vliegtuig. Op Twitter wordt er gesproken over een Air Europa vliegtuig (UX1094).

https://twitter.com/SituationNest/status/1192162346669674497

De zwaarbewapende Dienst Speciale Interventies (DSI) zou het vliegtuig hebben betreden en alle inzittenden naar buiten hebben gehaald. De marechaussee meldt op Twitter dat alle passagiers en crewleden veilig van het vliegtuig zijn gehaald. Het zou volgens de Nederlandse kranten niet om een kaping gaan maar over een vals alarm. Maar specifieke informatie ontbreekt nog. Er waren 27 passagiers aan boord en diverse bemanningsleden.

Volgens berichten op Twitter (niet altijd bevestigd) zou de piloot bij de boarding van de passagiers per ongeluk op de kaping/gijzeling knop hebben geduwd (code 500). Er waren toen al 27 passagiers aan boord van het vliegtuig terwijl de boarding werd gestaakt. Dit is ook inmiddels bevestigd door de Spaanse recent door Iberia overgenomen luchtvaartmaatschappij Air Europa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

5
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Willy

Het betrof wel degelijk een kapingsalarm per ongeluk geactiveerd door de piloot .
Was dit in België gebeurd, de Nederlanders zouden “wat een Belgenmop!” hebben gezegd . . . zo zie je maar hé ! ?

Anoniem

Om het maar even te ver Engelsen het was een try out

Griet

“Om het maar even te ver Engelsen”? Wat bedoel je? Is “te ver Chinezen” voor mij!

johanna

het was in ieder geval een perfecte oefening voor de DSI en politie

leo

Heb me wel vermaakt met al dat fake news dat gelijk naar buiten komt, echt iedereen neemt het over kreeg zelfs via facebook prive berichten dat er een vliegtuig gekaapt was. Niemand wacht op een officieel persbericht en schrijft maar raak.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.