Nieuwe corona-maatregelen Valencia regio aangekondigd

Nieuwe corona-maatregelen Valencia regio aangekondigd
Beeld: Generalidad Valenciana

Nieuwe corona-maatregelen Valencia regio aangekondigd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA-  Zoals verwacht heeft de regionale overheid van de Valencia regio op vrijdag diverse nieuwe maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daaronder bevinden zich de verlenging van de regionale lockdown en de lokale lockdowns van de gemeenten Elda en Petrer.

Eerder werd er in de pers melding gedaan dat er waarschijnlijk lokale lockdowns zouden komen in alle gemeenten in de Valencia regio maar daar heeft de regionale overheid uiteindelijk niet voor gekozen. De uitzondering daarop vormen de gemeenten Elda en Petrer die wel gedurende 14 dagen een lokale lockdown zullen hebben.

De burgemeester van Orihuela heeft aan de regionale autoriteiten gevraagd om een lokale lockdown maar daar voelt het regionale Ministerie van Volksgezondheid (nog) niets voor. 

De regionale lockdown voor de hele autonome regio is wel met een week verlengd tot vrijdag 13 november. Waar nog een beslissing over genomen moet worden is de avondklok tussen 00 en 6 uur en of deze na 9 november verlengd wordt.

De regionale premier Ximo Puig ziet nog geen aanleiding om de meest vergaande maatregelen van de thuisblijfplicht in te voeren in de autonome regio Valencia.

Andere corona-maatregelen hebben te maken met o.a. de horeca die niet gesloten zal worden terwijl ook winkels en winkelcentra open mogen blijven maar alles wel met minder toegestane capaciteit. Deze nieuwe maatregelen gelden tot 9 december.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.