skip to Main Content
Het Spaans avontuur van Erik en Ad

Het Spaans avontuur van Erik en Ad

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

casalosdos-1Ons verhaal begint negen jaar geleden. Er was toen het idee ontstaan om een bed&breakfast te gaan starten, maar waar? Een Spaanse vriendin gaf ons het advies: vlieg naar Málaga, huur een auto en ga daar eens rondtoeren…. Zo gezegd en gedaan. Op een dag reden we in de richting van Almuñécar en zagen we plots de afrit Cómpeta staan. Waarom dat ons aantrok, is niet te verklaren. Wij de berg op en na een klein half uurtje kwamen we aan bij een Gaudi-achtig uitkijkpunt. Deze betoverende aanblik over het dorp heeft ons enorm gepakt. En zoals iemand dat wel vaker vertelt… hier wil ik ooit eens komen wonen. We reden daarna het dorp binnen en er wat ons opviel was, dat het een goed onderhouden en levendig dorp was. We waren er helemaal weg van.

casalosdos-2In de tussentijd altijd maar op de websites van huizen kijken. We hadden nog 2 winkels en die moesten netjes worden afgesloten om onze droom van te emigreren naar Andalucía te verwezenlijken. Deze periode duurde maar liefst 7 jaar. Een periode met voorbereiden, veel lezen over hoe je een B&B gaat starten en natuurlijk regelmatig op en neer om huizen te zien. We hebben het laatste jaar zeker zo’n 60 huizen bekeken.

Op onze laatste trip hadden we een huis gevonden in Almuñécar. Op de terugvlucht beslisten wij om nu zo snel mogelijk ons huis te gaan verkopen. Zonder makelaar en gewoon het huis op internet te plaatsen, hadden we binnen een week het huis verkocht. Oef… dat was snel… en nu? Alles regelen om naar Andalucía te vertrekken. Twee maanden later was het zover, de verhuiswagen stond voor de deur. Het huis wat we hadden gevonden, ging niet door. Een pientere Nederlandse adviseuse was er achter gekomen dat er in het huis geen toerisme gedaan mocht worden. We hadden ineens geen huis in Andalucía waar we naar toe konden gaan…

Op 5 oktober 2011 vertrokken we met 6 koffers naar Málaga en verbleven daar de eerste week in een Bed&Breakfast… Het eerste wat we moesten zoeken was een huis om te huren. We stonden weer bij het begin. In Cómpeta hebben we een huis gevonden vanwaar we weer opnieuw huizen gingen zoeken. Na 2 maanden hadden we ons droomhuis gevonden, maar pas in mei kon de overdracht plaatsvinden. Na 2 maanden hard werken konden we dan ook onze deuren openen voor het publiek. Casa Los Dos Bed&Breakfast was geboren.

casalosdos-3We zijn nu 1,5 jaar geopend en we vinden het helemaal fantastisch. We wonen op een fantastische locatie, zoveel rust en vrede… en een prachtig uitzicht op de bergen en de zee. We hebben 4 kamers, allen on-suite,  voor in totaal 8 gasten. We staan voor een goede slaapcomfort en een heerlijk ontbijt met zelfgemaakte yoghurt, brood en confituren. De gasten die we hebben ontvangen zijn allemaal fantastische mensen. We hebben hele mooie momenten meegemaakt.

We zijn het hele jaar geopend en hebben in de maanden januari, februari en maart speciale overwinteren arrangementen die op de website www.spanjeoverwinteren.nl staan. Hopelijk mogen we u ook eens ontvangen op het mooiste plekje van Cómpeta….

Erik en Ad

www.casalosdos.com
info@casalosdos.com
Tel: +34 951 069 980

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken