skip to Main Content

Verwachte hotelbezetting in Spanje gedurende de “Puente” beter dan vorig jaar behalve in Catalonië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje en de Spanjaarden vieren deze week de “Puente de la Constitución” ofwel, diverse dagen vrij waarbij een lang weekend wordt gevierd door woensdag, donderdag en vrijdag vrij te nemen omdat op woensdag de Día de la Constitución is en op vrijdag de Día de la Inmaculada Concepción. Gedurende deze feestweek gaan veel mensen op vakantie en dat doen ze vaak in hotels. Dit jaar is de verwachte gemiddelde bezetting in Spanje 66,4%, een 19,4% hoger dan vorig jaar.

Volgens het onderzoek “Encuesta de Ocupación Turística” van Turespaña denkt de hotelsector van Spanje dat er een gemiddelde bezetting zal zijn van 66,4%. Dat is 19,4% hoger dan de voorspelling van vorig jaar en 15% hoger dan de echte bezetting die eindigde op 49,3% gedurende de Puente de la Constitución in 2016. In alle autonome deelstaten verwacht men dat er een betere bezetting zal zijn in de hotels behalve in het door het politiek conflict geplaagde Catalonië, Galicië en Murcia.

In Catalonië verwacht of voorspelt de hotelsector een bezetting van 56% wat 13% minder is dan de voorspelling van vorig jaar toen dat 65% was en 10% minder dan het landelijk gemiddelde van 66,4% dit jaar. Slechts twee andere deelstaten menen dat er een minder goede bezetting zal zijn, te weten Galicië met 54% en Murcia met 54%.

De voorspelling voor de hotelbezetting in Catalonië deze vakantieweek van 56% is ook minder dan de echte bezetting vorig jaar wat toen 59% was. Er worden ook minder reserveringen verwacht wat dit jaar door de professionele sector geschat wordt op 44% terwijl dat vorig jaar 49% was. Met name in Barcelona is er geen vertrouwen in de hotelbezetting en meent men dat er slechts 52% van de hotels bezet zal zijn, een daling van maar liefst 26,7%.

Van alle deelstaten komen de Canarische Eilanden er als beste uit met een verwachte hotelbezetting van 88%. Baskenland staat net daaronder met een voorspelde bezetting van 80% gevolgd door de Comunidad de Madrid en La Rioja met een bezetting van 77% en Andalusië met een verwachte bezetting van 73%.

In tegenstelling tot de verwachte hotelbezettingen gedurende de zomermaanden wordt er nu gesproken over een voorspelde bezetting van 58% langs de Spaanse kust maar een bezetting van 64% in het binnenland van Spanje. Dat is hoofdzakelijk te danken aan het feit dat veel Spanjaarden gaan skiën, iets wat nu vanwege de goede sneeuwval ook zo’n beetje overal mogelijk is bij de 34 skigebieden die Spanje heeft.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Normaal met al dat geweld dat we gezien hebben in Catalonië, denken jullie dat we dat goedkeuren, ik hoop een ding dat de Partido Popular zal afgestraft worden met de verkiezing de 21ste 12 – 2017.
  Ik hoop dat jullie kunnen lezen Hollanders, De PP is tegen de Wet op de Historische Herinnering die onder de voorgaande coalitie goedgekeurd werd, en onder meer onderzoek naar de massagraven van de slachtoffers van de franquistische milities mogelijk wil maken, eerherstel bieden aan de democratische weerstanders die tijdens de dictatuur veroordeeld werden en ten slotte verbieden Franco te verheerlijken in geschiedenisboeken en monumenten. Ook is de PP tegen opheffing van de amnestiewet uit 1979 en tegen het Akkoord over de volksraadpleging in Catalonië in 2013.

  1. Wat hebben de Hollanders hiermee te maken?
   Dit is Spanjevandaag, meneer Kimps. De zoveelste poging van iemand deze site te kapen.

 2. De cijfers zeggen niet veel, kijk naar de dagen waarop de dagen vallen. Eerste Kerstdag en Nieuwjaar vallen op maandag voor lang weekend ongunstig richting horeca.
  Vorig jaar vielen de dagen op dinsdag en donderdag dus moest eigenlijk 3 dagen extra nemen Nu met 1 dag ben je 5 dagen aaneengesloten vrij. Volgend jaar met 1 dag extra opnemen zijn ze maar 4 dagen vrij

  1. Daar gaat het nu even niet om. Er wordt vergeleken met vorig jaar maar ook met andere deelstaten. Ben zelf werkzaam in het toerisme en ik kan je garanderen dat men zeer angstig is voor wat de toekomst in Catalonië gaat brengen. Op dit moment wordt er weinig gereserveerd, niet alleen in Barcelona voor deze maand maar ook voor de Spaanse costa’s voor volgend jaar zomer. Dan hebben we het niet over nederlanders en belgen (die laten zich niet zo snel beinvloeden blijkbaar) maar wel duitsers, zwitsers, scandinaviërs, engelsen, aziaten, amerikanen en vooral toeristen uit spanje.

   1. Bwah, ik denk dat het wel nog zal meevallen. Tegen de zomer is heel deze cinema al aardig afgevlakt. De soep word nooit zo warm gegeten als dat ze is opgediend. Dat die bende (die nu in België is) heel wat schade heeft veroorzaakt staat wel vast. Benieuwd waar die al dat geld vandaan hebben gehaald ivm organiseren v illegaal referendum. Misschien zijn het nóg grotere fraudeurs dan die uit Madrid?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken