Search
menu
Search

Gemeente Barcelona geeft subsidie bij aanschaf elektrische fietsen

Oeps ... foto ontbreekt!

Gemeente Barcelona geeft subsidie bij aanschaf elektrische fietsen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeente Barcelona is begonnen met het subsidieplan voor elektrische fietsen. Een inwoner van de Catalaanse stad die tot maximaal 1.350 euro uitgeeft aan een nieuwe elektrische fiets krijgt van de gemeente 250 euro terug. In principe is er genoeg subsidiegeld voor de aanschaf van 500 fietsen in de stad.

De inwoners van Barcelona die een subsidie van 250 euro willen ontvangen moeten een nieuwe elektrische fiets kopen van maximaal 1.350 euro bij een van de 32 winkels die aangegeven worden door het Área Metropolitana de Barcelona (AMB) die verantwoordelijk is voor het subsidieplan.

Volgens de krant gaat het echter niet om een nieuw plan en worden er al sinds 2014 subsidies gegeven voor de aanschaf van elektrische fietsen. Dankzij het plan zijn er de afgelopen vier jaar in Barcelona en de omliggende gemeenten 3.300 elektrische fietsen aangeschaft door inwoners en bedrijven.

Naast inwoners van de stad kunnen namelijk ook bedrijven die voor hun werknemers elektrische fietsen aanschaffen mee doen met dit plan. Tot nu toe wordt er door 90% particulieren en 10% bedrijven gebruik gemaakt van het subsidieplan.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?