Gemeente Barcelona geeft subsidie bij aanschaf elektrische fietsen

Gemeente Barcelona geeft subsidie bij aanschaf elektrische fietsen
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De gemeente Barcelona is begonnen met het subsidieplan voor elektrische fietsen. Een inwoner van de Catalaanse stad die tot maximaal 1.350 euro uitgeeft aan een nieuwe elektrische fiets krijgt van de gemeente 250 euro terug. In principe is er genoeg subsidiegeld voor de aanschaf van 500 fietsen in de stad.

De inwoners van Barcelona die een subsidie van 250 euro willen ontvangen moeten een nieuwe elektrische fiets kopen van maximaal 1.350 euro bij een van de 32 winkels die aangegeven worden door het Área Metropolitana de Barcelona (AMB) die verantwoordelijk is voor het subsidieplan.

Volgens de krant gaat het echter niet om een nieuw plan en worden er al sinds 2014 subsidies gegeven voor de aanschaf van elektrische fietsen. Dankzij het plan zijn er de afgelopen vier jaar in Barcelona en de omliggende gemeenten 3.300 elektrische fietsen aangeschaft door inwoners en bedrijven.

Naast inwoners van de stad kunnen namelijk ook bedrijven die voor hun werknemers elektrische fietsen aanschaffen mee doen met dit plan. Tot nu toe wordt er door 90% particulieren en 10% bedrijven gebruik gemaakt van het subsidieplan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.