skip to Main Content
Gemeente Barcelona geeft subsidie bij aanschaf elektrische fietsen
123rf

Gemeente Barcelona geeft subsidie bij aanschaf elektrische fietsen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De gemeente Barcelona is begonnen met het subsidieplan voor elektrische fietsen. Een inwoner van de Catalaanse stad die tot maximaal 1.350 euro uitgeeft aan een nieuwe elektrische fiets krijgt van de gemeente 250 euro terug. In principe is er genoeg subsidiegeld voor de aanschaf van 500 fietsen in de stad.

De inwoners van Barcelona die een subsidie van 250 euro willen ontvangen moeten een nieuwe elektrische fiets kopen van maximaal 1.350 euro bij een van de 32 winkels die aangegeven worden door het Área Metropolitana de Barcelona (AMB) die verantwoordelijk is voor het subsidieplan.

Volgens de krant gaat het echter niet om een nieuw plan en worden er al sinds 2014 subsidies gegeven voor de aanschaf van elektrische fietsen. Dankzij het plan zijn er de afgelopen vier jaar in Barcelona en de omliggende gemeenten 3.300 elektrische fietsen aangeschaft door inwoners en bedrijven.

Naast inwoners van de stad kunnen namelijk ook bedrijven die voor hun werknemers elektrische fietsen aanschaffen mee doen met dit plan. Tot nu toe wordt er door 90% particulieren en 10% bedrijven gebruik gemaakt van het subsidieplan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ja ook dat nog….
   Heus, die e-bikes in Spanje wil je niet kopen.
   Het plan is een wassen neus, fietsen blijft in Spanje (gevaarlijke) recreatie en niet om naar je werk te gaan of om boodschappen te doen.

 1. Wat een stom plan, waarom niet die subsidie voor de betere e-bikes ?
  Voor € 1350 koop je immers een schroot-e-Bike die al snel de geest geeft….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by