skip to Main Content
Plattelandshotel Castell de la Solana in Alicante gekocht door Nederlanders
Website Castell de la Solana

Plattelandshotel Castell de la Solana in Alicante gekocht door Nederlanders

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De Nederlanders Maarten van Houten en Bjorn Eusen hebben het pittoreske plattelandshotel Castell de la Solana in Alcalalí gekocht van de vorige eigenaar Ángel Vives. Het hotel gelegen in de Marina Alta regio in de provincie Alicante is op dit moment gesloten maar zal in januari 2019 weer opengaan met nieuwe eigenaren.

Het Adults Only hotel Castell de la Solana ligt middenin de olijfgaarden en biedt uitzicht op de weelderige Jalón-vallei met het gezonde klimaat. Het ligt op slechts 1 km van het pittoreske dorpje Alcalalí.

Castell de la Solana is een luxueus en comfortabel landhuis en beschikt over een buitenzwembad, een rustige tuin met natuurlijke flora die overvloeit in de omgeving, en opvallende kamers met balkons, terrassen of patio’s.

Het in 2002 geopende hotel stond al geruime tijd te koop maar afgelopen september werd de deal tussen de Nederlanders en de Spaanse eigenaar gesloten. De Spanjaard geeft in de krant AlicantePlaza aan dat hij besloot om het mooi gelegen en unieke hotel te verkopen omdat hij zelf geen tijd meer had om persoonlijk de leiding te nemen.

De nieuwe Nederlandse eigenaren hebben besloten zich meer te gaan richten op de Europese klanten. Het eerste wat ze gedaan hebben is er een Adults Only hotel van maken, dus kinderen niet meer welkom. Daarnaast zoeken de Nederlandse hoteleigenaren klanten die iets meer te besteden hebben.

Het Castell de la Solana hotel heeft slechts zeven kamers die allemaal wat betreft decoratie verschillend zijn maar over alle gemakken beschikken. De kamerprijzen liggen rond de 140 euro per nacht, aldus verschillende boekingswebsites zoals Booking.com.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Mag ik de nieuwe eigenaars van het hotel héél véél succes wensen. Ook in Spanje is een business beginnen niet altijd even makkelijk, en horeca, n dienstverlenend beroep, heeft heel veel inzet nodig.
  Suerte amigos!

 2. Tja, in vraag me ook af, waarom dit als ‘nieuws’ wordt gepubliceerd. Het is regelrechte reclame!
  Maar daarnaadt wil ik ook reageren op de ‘adults only’ formule. Er zijn genoeg mensen, die op hun (welverdiende) vakantie niet met kleine kinderen geconfronteerd willen worden, ook al zijn het geen kinderhaters!! Maar even ergens kunnen zijn zonder kinders…. heerlijk toch. Ik juich het toe.

 3. weer van die hollanders die denken dat het makkelijk gaat in spanje en zomaar binnenlopen

  er zijn veel mooiere en betere B&B ( luxe als een 4 sterren hotel ) waar wel kinderen welkom zijn onder andere masia la pineda in macanet de la selva

  MVG
  jan peeters

  1. “Weer van die hollanders”….Is dit geschreven door een….?
   Mensen, waarom toch zo negatief steeds in uw reacties?

   1. Heel goed plan.Kan mij goed voorstellen als je het hele jaar hard werkt om dan niet met schreeuwende kinderen opgescheept te zitten.Negatieve Nederlanders zijn er hier veel.Gr.

  2. Pfoeh! Citroentje gegeten Jan? Weer van die Hollanders die denken dat het makkelijk gaat in Spanje en zomaar binnenlopen……waar baseer je dit op? Misschien zijn dit wel realistische hardwerkende ondernemers die een goed plan hebben. Ik weet uit ervaring dat het niet makkelijk is hier in Spanje om iets op te zetten (nergens trouwens) en ik ben hier als ondernemer ook niet naartoe gekomen om ‘even’ binnen te lopen. Gewoon werken combineren met het goede leven hier op basis van een solide plan van aanpak. En tuurlijk, dat brengt ook wel eens zorgen met zich mee. Als pensionado of persoon die hier zijn/haar tweede huis heeft is het altijd makkelijk praten. Ik weet niet of jij tot die categorie behoort maar dat doet er niet toe. Nergens ter wereld komt het zomaar aanvliegen, ook hier niet. Ik heb respect en bewondering voor mensen die hun leven in Nederland vaarwel zeggen, een droom durven na te jagen met alle onzekerheid die daar bij komt kijken en daar toch voor gaan. Ik wens ze dan ook alle succes van de wereld.

  3. Er nogal van overtuigd he, dat dit ‘alweer van die Hollanders zijn die denken zo maar binnen te lopen’ Hoezo? Waar blijkt dat dan uit? Of ben je gewoon jaloers op die Hollanders die wel de kloten én het geld hebben om zo een prachtig hotel over te nemen.
   Hoe kortzichtig kan men zijn.

 4. Adults Only is in spelen op vraag en aanbod . Nog geen 2% van de hotels hebben dit .Dus wij houden nog 98% van de hotels over. Binnen enkele jaren zal adults only stijgen naar 10% Vroeger kon je kiezen uit hoeveel sterren je wilt hebben en daar is nu nog een keuze bij gekomen Een vrije keus voor iedereen en voor ieders budget .En nu heeft de eerste nederlandse eigenaar een adults only gekocht en binnenkort zijn deuren openen met een gegarandeerd succes.

 5. “Het eerste wat ze gedaan hebben is er een Adults Only hotel van maken, dus kinderen niet meer welkom. Daarnaast zoeken de Nederlandse hoteleigenaren klanten die iets meer te besteden hebben.”
  In die streek zijn genoeg andere hotelletjes en B&B’s, die veel minder hebberig zijn en die wél van kinderen houden. Mij niet gezien !!

 6. Ik las jullie verhaal van de overname van het hotel.
  Onze vraag is of het ook een restaurant functie heeft.
  We wonen zelf al jaren hier aan de costa blanca en zoeken altijd weer naar nieuwe eetgelegenheden.
  Vriendelijke groet Luc van Everdingen en Hennie de Witte

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken