Aangeschoten wild zwijn verwondt uit wraak jager in Navarra

Aangeschoten wild zwijn verwondt uit wraak jager in Navarra
Beeld: Pixabay

Aangeschoten wild zwijn verwondt uit wraak jager in Navarra

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – Het lijkt erop dat een wild zwijn in de regio Navarra niet lang hoefde na te denken om wraak te nemen op de jager die hem had geraakt. De ‘jabalí’ draaide na te zijn geraakt om en viel de schutter aan om deze met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis te sturen.

Een 77-jarige jager raakte vorige week donderdag gewond tijdens een jachtpartij in de gemeente Gollano in de Amescoa Baja in de regio Navarra. De man had juist een schot gelost op een wild zwijn die na te zijn geraakt niet weg vluchtte maar zichzelf omdraaide en de schutter aanviel … uit wraak.

De ‘jabalí’ wist de jager flink te verwonden met zijn lange tanden en zijn gewicht, zo erg dat de collega jagers de politie moesten bellen. Het ambulancepersoneel besloot de man, die ook even zijn bewustzijn verloor na de aanval, vanwege zijn verwondingen met een helikopter naar het ziekenhuis te sturen.

Het wilde zwijn heeft dus goed zijn wraak gehad maar het is niet bekend of de ‘jabalí’ het overleefd heeft. De jager zal de volgende keer wellicht beter nadenken voordat hij schiet op een in het wild levend dier.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.