Aangeschoten wild zwijn verwondt uit wraak jager in Navarra

Aangeschoten wild zwijn verwondt uit wraak jager in Navarra
Beeld: Pixabay

PAMPLONA – Het lijkt erop dat een wild zwijn in de regio Navarra niet lang hoefde na te denken om wraak te nemen op de jager die hem had geraakt. De ‘jabalí’ draaide na te zijn geraakt om en viel de schutter aan om deze met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis te sturen.

Een 77-jarige jager raakte vorige week donderdag gewond tijdens een jachtpartij in de gemeente Gollano in de Amescoa Baja in de regio Navarra. De man had juist een schot gelost op een wild zwijn die na te zijn geraakt niet weg vluchtte maar zichzelf omdraaide en de schutter aanviel … uit wraak.

De ‘jabalí’ wist de jager flink te verwonden met zijn lange tanden en zijn gewicht, zo erg dat de collega jagers de politie moesten bellen. Het ambulancepersoneel besloot de man, die ook even zijn bewustzijn verloor na de aanval, vanwege zijn verwondingen met een helikopter naar het ziekenhuis te sturen.

Het wilde zwijn heeft dus goed zijn wraak gehad maar het is niet bekend of de ‘jabalí’ het overleefd heeft. De jager zal de volgende keer wellicht beter nadenken voordat hij schiet op een in het wild levend dier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

44
Reageer op dit artikel

20 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Klaas

Man,man, wat een hoop uitgekraamde sentimentele onzin door niet gehinderd door enige kennis terzake mensen.

Wilma

Eigen schuld, dikke bult. Net goed

gerard70@telefonica.net

Wat ‘n heisa allemaal. Als iemand ‘n echte jager is dan schiet die niet lucraak, maar met kennis en verstand. Echter als dan zo’n hobbyjager van 74 het niet meer zo duidelijk ziet, dan moet die uit het jagersjargon worden geschrapt opdat geen onnodig dierenleed meer wordt aangedaan.
Eigenlijk zouden de zogenaamde echte jagers eens onder de loup genomen moeten worden, of zij nog wel capabel zijn om te jaren. Ook dat voorkomt dierenleed.

Willem

Hannie, Lezen is ook niet je sterkste punt…waar staat geschreven dat deze man lukraak schoot, en waar staat geschreven dat het een hobby jager is ( er bestaan geen hobby jagers maar enkel jagers, er dient een examen afgelegd te worden) en hoezo zou deze man niet capabel zijn.

Wat een onzin wordt er geschreven, aannames, achterlijke denkpatronen. Volg een cursus begrijpend lezen.

luc.sevenhans@skynet.be

correcte analyse, en akkoord met een leeftijdgrens of bekwaamheidstoets.

luc.sevenhans@skynet.be

Juist Hannie.

luc.sevenhans@skynet.be

de redactie is, als het over jacht gaat, steeds op het hysterische af en dan krijg je van die bizarre ( zal beleefd blijven) reacties. Iedereen die vegetariër is, of steeds met weerzin pata negera, jamon, worstjes of albondigas eet, om te zwijgen wan cordero, pollo, jabali, cerdo enz.. mag anti jacht zijn, anders is het gewoon hypocrisie.. Hamburgers groeien niet aan bomen. Jagers zijn steeds opgeleide mensen die over vergunningen beschikken waar ze een aardige duit voor betalen. Dat er kaf onder het koren is, besef ik wel hoor. Bezoek ook eens een slachterij aub..

Rens

Heel goed uw reactie, ik was even bang dat deze site gelezen de reacties “Anti’s en veggies in Spanje” gaat heten. Hopelijk zijn de lezers er zich van bewust dat een wild zwijn behoorlijk gevaarlijk kan zijn. En een zeer natuurvriendelijk stukje vlees is.

Fred

Ik vraag me af wat deze mensen eten met kerst ?
Of mag dan die koe of varken of ander dier wel dood ?

Juan74

Laat deze dieren met rust??? Serieus? Dus we laten vanaf nu al het wild maar zijn gang gaan, ze mogen aanfokken zoveel ze willen en we zetten ze geen voet dwars. Wilde zwijnen krijgen rustig 12 jonkies per worp en doen dat rustig 2 keer per jaar of meer als de omstandigheden goed zijn. Laten we eens kijken hoeveel van de reageerders hier nog zo blij zijn als binnen een paar jaar er zoveel wilde zwijnen zijn dat ze de dorpen en steden in gaan, dat doen ze nu al, maar dan nog meer en met grotere aantallen. Dan komen… Lees verder »

Miel

Volledig akkoord ! De inhoud van je reactie verbaast me niet, de stijl wel een beetje.

Witte

Goed gezegd

Johanna

Blijf af van de wilde dieren, ga hard lopen of doe eens iets nuttigs voor dieren, En het zwijn had groot gelijk, hoop nu dat die jager zijn geweer in de wilgen gaat hangen.

Jan Smit

Heb jaren op de Veluwe gewoond (Heerde) in de buurt van Apeldoorn
en ging er dikwijls op uit om ze zien het wilt zwijn, het is leef gebied blijf er vanaf. Ga lekker fietsen als toch in de bossen wilt zijn.

Fred

Zinloos geweld. Laat de dieren met rust. De natuur regelt zich zelf. Jagers hebben een moorddadige inslag. Nogmaals totaal zinloos.

Sabine

Idd! Heb ooit meer dan één jachtpartij gevolgd omwille van verslaggeving en het is het hem helaas maar al te vaak te doen om DE TROFEE ÉN DE IMAGOBOOST van de desbetreffende (JAGER?)…het zogenaamde gecontroleerd jagen( lees; afknallen voor het plezier) is maar al te vaak een excuus voor INDIVIDUEN die zich binnen de maatschappij maar moeilijk kunnen profileren en zich als dusdanig met een wapen in de hand toch nog de titel van *OPPERMACHTIG OVERWINNAAR* kunnen toe eigenen. Laat deze INDIVIDUEN een OOG OM OOG, TAND OM TAND DUEL aangaan met het wild dat in de natuur leeft en… Lees verder »

Anoniem

Volledig mee eens, de mens is het gevaarlijkste dier. Mensdom en dierenrijk.

Hugo Asceet

Mensdom en dierenleed.

Willem

Nooit geweten dat de mens een dier is, zo zie je maar er is een hoop te leren uit deze onuitputtelijke reacties.
Ook niet dat Nederland een natuur heeft, want waar zijn de natuurlijke vijanden die de stand van bijv. het wilde zwijn op peil houdt. Er kan dan ook maar één conclusie zijn, de mens zal de stand op peil moeten houden, met een bijkomend voordeel wij consumeren het vlees. Gebeurt dat ook niet in de natuur …een roofdier consumeert ook.

Anoniem

De mens komt niet uit de spruiten?

Anoniem

De mens is een roofdier

Klaas

Beste Sabine, zo te lezen wordt U niet echt gehinderd door enige kennis van zaken. Verder is er weinig meer over te melden.

Hugo Asceet

Veel beter is het om te gaan vissen,deze hebben nog de keuze ofwel bijten of niet. Maar bij jagen hebben de dieren geen keus.

luc.sevenhans@skynet.be

ongelooflijke reactie: vissen voelen even goed pijn.

INCOGNITO

Helemaal eens met Maryles, “Instant Karma”.
En mensen reacties hoeft men niet te stoppen op deze site, men kan beter mensen stoppen die een ander mens in een negatief daglicht zetten, maar ook voor het gebruik van negatieve woorden die voortvloeien uit je negatieve gedachten kun je KARMA terug verwachten. Hele fijne feestdagen voor iedereen.

Anoniem

Ja redactie misschien toch maar stoppen met de reacties.

maclaren0@gmail.com

Als men jaagt om te overleven ok maar voor hobby of plezier nee;
en moet je daar 77 jaar voor geworden zijn .

Spanjefan

Zijn welverdiende straf vind ik!
Wie er zulke ‘hobbies’ op nahoudt mag flink gestraft worden.
Waarom worden onschuldige dieren zomaar doodgeschoten??

martin-anoniem

Wraak is een menselijke eigenschap. Dieren die bedreigd worden zetten over het algemeen de aanval in, als ze daar nog toe in staat zijn.

Willem

Wat zijn dit vreselijke domme reacties. Waar dienen deze reacties toe. Zo dom om zo te reageren….jagen is toegestaan.

Theo

Zo dom zijn die reacties niet Willem. Uit hobby beesten vermoorden zou verboden moeten zijn. De mensen die voor de lol beesten dood proberen te schieten, sporen echt niet, toegestaan of niet.

Willem

Theo, ik heb niet gelezen dat het hobby jagers betreft. De enige zinnige reactie is van Ruud. Voor alle duidelijkheid ben ik tegen hobby jagen. Maar de andere reacties getuigen van een wel heel bijzondere domheid.

betty

kunnen ze dan niet op jou gaan knallen, hebben we gelijk de kiloknaller

Jan

Ja Willem, als je de reacties leest hoop ik dat je begrijpt dat je alleen staat met je opmerking. Gelukkig begint de wereld te veranderen. Alleen jij nog vriend.

Anoniem

Willem, ik ben het niet met je eens. Dit zijn geen domme maar schijnheilige reacties. Hoeveel van deze huichelaars zullen de komende weken zonder schaamte genieten van een lekker stukje wild ? Dat dit niet aan de bomen groeit weten ze toch ook ?

Hugo Asceet

Wie een put graaft voor een ander valt er zelf in.

Rob

Dat staat ook al op de steen van een overleden begrafenisondernemer.

Eddy

Prachtig hopelijk ziet hij flink af.

Josée

hoop dat het everzwijn het overleefd heeft en niet de jager. Eigen schuld zou ik zeggen laat deze dieren met rust;

Maryles

Goed zo…dit heet Karma….moet hij maar niet gaan moorden want dat het zelfde als jagen

dick

oog om oog tand om tand

ruud

Jagen is toegestaan… Klopt helemaal Willem, maar dat betekent niet dat een ieder die het leuk vindt een geweer kan kopen en als een soort hobby, of zoals ik ook al gehoord heb omdat het een traditie is, er op uit kan trekken om voor de lol dieren te verwonden of dood te schieten. Als het nodig is vanwege overpopulatie of gevaar voor de omgeving en uitgevoerd wordt door ervaren jagers met opdracht en vergunning is er weinig tegen in te brengen lijkt me. Ik maak het van dichtbij mee, het begint al in oktober, vooral de zaterdag en de… Lees verder »

Pierre

Jagen voor de lol of als hobby is altijd verkeerd en zeker niet etnisch.in sommige gevallen wel toegestaan maar dan alleen door zeer ervaren personen. Maar dan alleen in heel bijzondere en extreme gevallen.dat het wilde zwijn de jager heeft aangevallen is logisch en zeer begrijpelijk.

luc.sevenhans@skynet.be

Wat een hoop onzin…Maar het artikel is ook provocerend opgesteld, moet ik wel toegeven.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.