68 IC-medewerkers ziekenhuis Málaga positief op Covid getest na kerstdiner

68 IC-medewerkers ziekenhuis Málaga positief op Covid getest na kerstdiner
Beeld: Google Streetview / screenshot

68 IC-medewerkers ziekenhuis Málaga positief op Covid getest na kerstdiner

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – In het Hospital Regional ziekenhuis van de stad Málaga zijn 68 ziekenhuismedewerkers die op de intensive care afdeling werken na een kerstdiner positief op Covid getest. Dit aantal is de afgelopen 24 uur van 22 naar 68 gestegen en verwacht wordt dat dit nog meer zal stijgen naarmate er meer mensen getest worden. De verplichte quarantaine van bijna 70 ic-professionals zorgt voor een personeelstekort in het Regionale ziekenhuis van Málaga.

Afgelopen week werd een (welverdiend) kerstdiner gevierd waar 170 ziekenhuismedewerkers bij aanwezig waren. Allemaal zijn ze volledig gevaccineerd en veel van hen hebben ook de boosterprik al gekregen. Daarnaast hebben ze allemaal een antigeentest gedaan voor het betreden van het restaurant. Maar ondanks alle maatregelen zijn er toch 68 ziekenhuismedewerkers die positief op Covid werden getest.

Logischerwijze wordt in de lokale krant gesproken over een corona-uitbraak in het ziekenhuis maar deze heeft alleen te maken met het kerstdiner in kwestie. In eerste instantie werd gesproken over 22 positief besmette medewerkers van de Unidad de Cuidados Intensivos (UCI) maar nog geen 24 uur later werd dat aantal verhoogd naar 68 positief geteste personen.

Na deze uitbraak heeft de directie van het Hospital Regional ziekenhuis alle geplande kerstdiners verboden. Ziekenhuismedewerkers van het Hospital Virgen de la Victoria hebben de afgelopen week ook kerstdiners gevierd dus de vraag is hoe dat verder zal aflopen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.