menu: rubrieken, zoeken & meer

68 IC-medewerkers ziekenhuis Málaga positief op Covid getest na kerstdiner

68 IC-medewerkers ziekenhuis Málaga positief op Covid getest na kerstdiner
Beeld: Google Streetview / screenshot

68 IC-medewerkers ziekenhuis Málaga positief op Covid getest na kerstdiner

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – In het Hospital Regional ziekenhuis van de stad Málaga zijn 68 ziekenhuismedewerkers die op de intensive care afdeling werken na een kerstdiner positief op Covid getest. Dit aantal is de afgelopen 24 uur van 22 naar 68 gestegen en verwacht wordt dat dit nog meer zal stijgen naarmate er meer mensen getest worden. De verplichte quarantaine van bijna 70 ic-professionals zorgt voor een personeelstekort in het Regionale ziekenhuis van Málaga.

Afgelopen week werd een (welverdiend) kerstdiner gevierd waar 170 ziekenhuismedewerkers bij aanwezig waren. Allemaal zijn ze volledig gevaccineerd en veel van hen hebben ook de boosterprik al gekregen. Daarnaast hebben ze allemaal een antigeentest gedaan voor het betreden van het restaurant. Maar ondanks alle maatregelen zijn er toch 68 ziekenhuismedewerkers die positief op Covid werden getest.

Logischerwijze wordt in de lokale krant gesproken over een corona-uitbraak in het ziekenhuis maar deze heeft alleen te maken met het kerstdiner in kwestie. In eerste instantie werd gesproken over 22 positief besmette medewerkers van de Unidad de Cuidados Intensivos (UCI) maar nog geen 24 uur later werd dat aantal verhoogd naar 68 positief geteste personen.

Na deze uitbraak heeft de directie van het Hospital Regional ziekenhuis alle geplande kerstdiners verboden. Ziekenhuismedewerkers van het Hospital Virgen de la Victoria hebben de afgelopen week ook kerstdiners gevierd dus de vraag is hoe dat verder zal aflopen.