Coronapas-verplichting Valencia regio zorgt voor 75 procent stijging eerste corona-prikken

Coronapas-verplichting Valencia regio zorgt voor 75 procent stijging corona-prikken
Beeld: Video / screenshot

Coronapas-verplichting Valencia regio zorgt voor 75 procent stijging eerste corona-prikken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Een van de doelen van de coronapas-verplichting in onder andere de horeca is niet-gevaccineerden te overtuigen zich toch te laten vaccineren tegen Covid-19. En dat lijkt te werken in de Valencia regio waar de coronapas sinds zaterdag 4 december verplicht is in o.a. bars en restaurants, discotheken en andere nachthoreca. Na de invoering en strenge controles met politie invallen in discotheken het afgelopen weekend, is het aantal geïnteresseerden in een corona-prik gestegen in de autonome regio en staan mensen soms uren in de rij.

In de Valencia regio is de coronapas verplicht sinds 3 december in de horeca zoals bars en restaurants waar meer dan 50 personen binnen kunnen; nachthoreca zoals discotheken, feest- en danszalen en pubs; tijdens bezoek aan bejaardencentra en verzorgingstehuizen (publiek en privé); tijdens bezoek aan ziekenhuizen (publiek en privé); muziekfestivals en optredens (binnen en buiten); bingozalen en casino’s met horeca; bij bruiloften en communies.

De coronapas-maatregel in de Valencia regio was al op 25 november bekend gemaakt maar men moest wachten op de goedkeuring van het regionaal Hooggerechtshof. Uiteindelijk werd de coronapas-verplichting van vrijdag 3 op zaterdag 4 december van kracht. Sinds de eerste aankondiging steeg het aantal vaccinaties al in de Valencia regio maar de afgelopen dagen steeg dat explosief.

Gedurende de eerste drie weken van november werden er wekelijks circa 4.600 mensen gevaccineerd bij de vaste en mobiele vaccinatie punten in de Valencia regio. Maar in de vierde week van november is de interesse voor vaccinatie enorm gestegen met 7.524 corona-prikken die gezet werden. In de hele maand november werden er 22.344 eerste prikken gezet.

In de provincie Valencia steeg het aantal corona-prikken van 2.052 in de eerste week van november naar 3.476 prikken in de laatste week van november (+69%). In de provincie Alicante steeg dat van 1.900 naar 2.925 prikken (+54%) en de grootste stijging werd gemerkt in de provincie Castellón van 379 naar 1.123 prikken (+196%).

Op 4 december waren er in de Valencia regio echter 4.109.105 inwoners die een ‘certificado covid’ hebben gedownload in een van de drie versies, te weten gevaccineerd, genezen of getest.

In de Valencia regio is 88,8% van de inwoners vanaf 12 jaar volledig gevaccineerd en is dat percentage 79,4% als gekeken wordt naar alle inwoners, ongeacht de leeftijd. In beide gevallen is dat meer dan het landelijk gemiddelde. Het gaat daarbij om 4.029.904 inwoners die volledig gevaccineerd zijn terwijl 506.266 inwoners al een derde boosterprik hebben gekregen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.