WK-2022: Marokko-Spanje eindigt in 0-0, maar Marokko gaat na strafschoppen door naar de kwartfinale

WK-2022: Marokko-Spanje eindigt in 0-0
Beeld: Freepik

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Spanje en Marokko waren wat betreft het voetbalspel gelijk tijdens de achtstefinalewedstrijd tijdens het WK-2022 in Qatar. Gedurende 90 minuten werden er in de eerste en tweede helft geen doelpunten gemaakt en dus werd de verlenging van twee keer 15 minuten gespeeld. Net zoals in de eerste en tweede helft kreeg Spanje wel kansen, maar ging de bal niet het doel van Marokko in. Uiteindelijk wist Marokko na doelschoppen door te gaan naar de kwartfinale.

Tijdens de strafschoppen wist Marokko de eerste twee erin te schieten, maar schoot Spanje de ballen tegen de paal en de doelman. De derde strafschop van Marokko werd door de Spaanse doelman gestopt en ook de derde van Spanje werd tegen de doelman geschoten. De vierde strafschop van Marokko werd makkelijk in het doel van Spanje geschoten en Spanje had geen kansen meer op door te gaan.

Marokko staat nu in de kwartfinale tegenover de winnaar van de wedstrijd Portugal-Zwitserland, een wedstrijd die op zaterdag 10 december om 16 uur gespeeld zal worden.

Spanje en Marokko hebben pas vier keer tijdens een Wereldkampioenschap tegenover elkaar gestaan. De eerste twee wedstrijden vonden plaats tijdens de kwalificatieronde voor het WK-1962 waarbij Spanje met 0-1 en 3-2 won. Tijdens het WK-2018 speelden Spanje en Marokko 2-2 gelijk en de vierde keer dat beide buurlanden tegenover elkaar stonden was in de achtste finale van het WK-2022.