skip to Main Content

Galicië heeft in drie dagen tijd de helft van de Spaanse jaarlijkse regenval

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OURENSE – (Redactie) De afgelopen drie dagen had de autonome deelstaat te maken met veel regenval. Volgens de Spaanse media is er in drie dagen tijd net zoveel regen in Galicië naar beneden gekomen dan wat er jaarlijks in heel Spanje gemeten wordt, althans de helft daarvan. Op sommige plaatsen werd er 300 liter regenwater per vierkante meter geregistreerd de afgelopen 72 uur. Uiteraard zorgde deze regen voor veel overlast, rivieren die buiten hun oevers traden en straten die volliepen met water.

De rivieren Tambre in Sigüeiro, Gallo in Cuntis en Umia in Caldes de Reis zijn uit hun oevers getreden en de waterreservoirs hebben inmiddels meer dan 4 miljoen kubieke meter water geregistreerd. De omgeving Pontevedra werd volgens de media het hardst getroffen waar per uur 40 liter water per vierkante meter werd geregistreerd.

Het lijkt erop dat de regen nog wel even in de omgeving van Pontevedra, Ourense, Lugo en A Coruña blijft hangen en de hulpdiensten zijn in staat van alarm geplaatst en klaar om in te grijpen daar waar nodig.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend