skip to Main Content

Stadsbossen Guadalmedina en Guadalhorce in Málaga worden steeds meer een vuilnisbelt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) Het is slecht gesteld met de stadsbossen Guadalmedina en Guadalhorce aangezien de beschermende bossen steeds meer op illegale afvalplaatsen en puinstortplaatsen beginnen te lijken. Het gebrek aan controle en de slechte wegen zorgen ervoor dat eenieder illegaal zijn afval komt storten in deze natuurgebieden. Het is dus niet ongebruikelijk om langs de kant van de bospaden bergen puin, afval, kleding en zelfs etenswaren te zien liggen. Daarnaast maken daklozen gebruik van deze zones om te slapen en om tussen het afval iets van nut en waarde te zoeken.

Helaas is hetgene wat men in deze twee natuurgebieden kan zien aan afval en rotzooi niet iets wat slechts daar gebeurd. Overal in Spanje ziet men steeds meer puin- en afvalbergen langs rustige paden en in natuurgebieden. Het schijnt makkelijker te zijn om alle rotzooi ergens in de natuur te dumpen dan het naar de correcte plaats, de milieuparken die steeds meer merkbaar zijn in de steden en dorpen, te brengen. Waarschijnlijk denken de personen die het afval dumpen dat er vanzelf wel iemand langskomt om alles op te ruimen, dat gebeurt immers op straat ook.

Het park Guadalmedina met 380 hectare en het natuurgebied Guadalhorce met 67 hectare is van onschatbare natuurwaarde voor de omgeving en huisvest vele planten en diersoorten die op het punt van verdwijnen staan als men zo doorgaat, aldus een buurtbewoner die elke dag een wandelingetje maakt in het Guadalmedina gebied. Jaren geleden heeft de gemeente een project in het leven geroepen waarbij bomen en groen werden aangeplant. Nu is zo’n 70% daarvan verdwenen aangezien de jonge bomen en struiken niet werden bewaterd en verzorgd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend