skip to Main Content

Voetbalclub Benidorm krijgt subsidie om mee te kunnen blijven doen in competitie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – (Redactie) Het zijn slechte tijden in het Spaanse voetbal en daar kunnen de spelers en technische leiding van Benidorm C.D. over mee praten. De lokale voetbalclub speelt op dit moment in de Grupo III van de Segunda División en heeft het niet makkelijk. De spelers en technische leiding hebben al vier maanden geen loon gehad en stonden op het punt om een staking af te kondigen. Dit zal uiteindelijk niet hoeven aangezien de gemeente Benidorm de voetbalclub subsidie geeft van 100.000 euro waardoor in ieder geval twee maanden loon betaald kunnen worden, iets wat het ministerie van werkgelegenheid vorige week al eiste.

De captains van het elftal hebben al een meeting gehad met de burgemeester van Benidorm waarbij onder andere in een acte is opgemaakt dat de spelers de volgende wedstrijd, die zondag gespeeld wordt, aanwezig dienen te zijn. Zoniet kan de Spaanse voetbalbond actie ondernemen en worden de omstandigheden alleen nog maar erger voor de spelers, de technische staf en de club in het geheel.

Hércules en Drenthe

En soortgelijke situatie vindt op dit moment ook plaats bij voetbalclub Hércules van Alicante, de club die vorige week ook in de Nederlandse pers aanwezig was vanwege de werkweigering van Royston Drenthe. De Nederlandse internationaal was na de kerstvakantie niet teruggekeerd vanuit Rotterdam naar Alicante en heeft een week lang niet deelgenomen aan de trainingen en zelfs een wedstrijd gemist. De reden was volgens de media het feit dat de speler, uitgeleend door Real Madrid aan Hércules, al maanden geen loon had ontvangen. Andere spelers staan voor hetzelfde probleem maar zijn wel komen opdraven voor de trainingen en de officiële Primera División wedstrijd tegen Mallorca. De fans van Hércules zijn niet blij met de acties van Drenthe en hebben dat op de gevel van zijn woonhuis laten weten door middel van graffiti.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend