skip to Main Content
Op huwelijksreis naar Spanje: tips voor een huwelijksreis off the beaten track

Op huwelijksreis naar Spanje: tips voor een huwelijksreis off the beaten track

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

huwelijk1Op huwelijksreis naar Spanje
tips voor een huwelijksreis off the beaten track

Waar moet je heen op huwelijksreis naar Spanje? Spanje is zo divers dat we daar geen eenduidig antwoord op kunnen geven. Vergeet de verhalen van overvolle costa’s. Spanje is zoveel meer! Huwelijksreis Travel gaat elk jaar op zoek naar mooie plekjes. Hieronder een aantal tips voor je huwelijksreis naar Spanje.

Regio Granada

huwelijk3Dit is onze favoriete regio. In deze regio vindt je indrukwekkende bergen in de Sierra Nevada, de bruisende stad Granada met een echte tapascultuur, maar ook romantische, verlaten baaien en stranden. De 700 jaar overheersing door de Moren hebben sporen nagelaten in de prachtige bouwkunst en het landschap, zoals de vele kastelen en moorse irrigatiekanalen die ervoor zorgen dat het landschap op veel plekken het hele jaar door groen zijn.

Skiën en zonnebaden tijdens je huwelijksreis

Wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat je in de regio Granada uitstekend kunt skiën. Van december tot april is hier geen gebrek aan sneeuw. Het skigebied “Sol Y Nieve” oftewel “Sneeuw en Zon” kan wedijveren met vele skitstations in de Alpen. Mooie bijkomstigheid is dat ze in Granada de meeste zonuren van alle skigebieden in Europa hebben. Daarbij ben je in nog geen half uur rijden op de prachtige stranden van de Costa Tropical. Letterlijk kan je ‘s morgens gaan skiën en s ‘middags op het strand liggen. Een mooie combinatie voor degenen die actief willen zijn tijdens hun huwelijksreis maar ook lekker op het strand willen uitrusten.

“Mini moon” Granada

huwelijk2Granada is nog redelijk onbekend als citytrip, maar heeft enorm veel te bieden voor een korte huwelijksreis ofwel een “Mini moon”. Granada staat bekend om het Alhambra. Dit is een prachtig Moors paleizencomplex en stamt uit de 14e eeuw en ligt mooi hoog gelegen boven de stad. Dwaal uren rond tussen de mooie paleizen met de leuke doorkijkjes richting de oude stad. Bezoek ook de fraai aangelegde tuinen en patio’s van het Generalife. Vanuit de oude Arabische wijk het Albaicín, dat recht tegenover het Alhambra ligt heb je een fantastisch uitzicht op het complex met in het voorjaar de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada op de achtergrond. De wijk Albaicin bestaat uit een doolhof van vele typische smalle straatjes en pleintjes en witgekalkte huizen. Je kan heerlijk door deze wijk struinen en eindigen op een terrasje op de Paseo de los Tristes. Dit is de boulevard die parralel loopt aan de rivier de Darro met daarboven het Alhambra. Een gezellige boulevard met een keur aan tapasbarretjes. Granada kan je perfect combineren met een paar dagen strand aan de prachtige en tevens onbekende Costa Tropical of met een wandelarrangement van een paar dagen in de groene Alpujarras.

Wellness

huwelijk4Met de komst van de Romeinen is er duizenden jaren geleden al een kuurtraditie ontstaan. Vervolgens hebben de Moren de Romeinse badhuizen verheven tot prachtige hammams met een duizend en één nacht sfeer. Verblijf in één van de romantische spa hotels tijdens je autorondreis of combineer een stedentrip Granada met een bezoek aan één van de Moorse badhuizen. Zeer geslaagd voor een korte huwelijksreis!

Trouwen in Spanje

Spanje is uitermate geschikt om te trouwen. Tevens betaalbaar en je bent altijd verzekerd van een zonnige bruiloft! Vraag ons naar de mogelijkheden om je bruiloft te organiseren in Spanje. Wij weten er de weg en de mooie authentieke plekjes.
Welke bestemming in Spanje je ook wilt bezoeken tijdens je huwelijksreis, je huwelijksreisspecialist helpt je graag verder. Ontdek hier nog meer tips voor je huwelijksreis naar Spanje.

Website: www.huwelijksreis.travel

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken