skip to Main Content
Spanje nog steeds populair als vakantieland

Spanje nog steeds populair als vakantieland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

toerisme8MADRID – Spanje staat volgens het laatste enquête onderzoek van D-reizen op de tweede plaats wat betreft meest populaire vakantieland voor Nederlanders. Op de eerste plaats staat Turkije met 18% gevolgd door Spanje met 17%, Griekenland met 16% en Egypte met 13%. Slechts 4% van de ondervraagden vond Frankrijk het meest populaire vakantieland, iets wat opvallend is aangezien nu juist dat land normaal gesproken goed scoort.

Het onderzoek van D-reizen is dus goed nieuws voor Spanje als toeristenbestemming. Niet dat Spanje wat te vrezen had aangezien er gedurende 2014 toch maar liefst meer dan 2,6 miljoen Nederlanders naar Spanje kwamen voor een vakantie, een toename van 6,2%. De meeste van de Nederlanders gingen naar Catalonië, Balearen, Comunidad Valenciana, Andalusië en de Canarische Eilanden op vakantie.

Van de ondervraagden gaf 45% al aan ook daadwerkelijk van plan te zijn naar Spanje op vakantie te gaan in 2015. 20% zegt naar dezelfde plaats terug te gaan terwijl 27% zegt wel terug te gaan naar hetzelfde land maar naar een andere plaats.

Op de vakantiebeurs van dit jaar zal Spanje sterk vertegenwoordigd zijn met speciale stands en activiteiten die niet alleen de folklore laten zien (de typische flamenco) maar ook de gastronomie van het land.

De meer dan 500 reiswinkels van D-reizen zijn grote aanbieders van Spanje reizen waarbij gekozen kan worden voor diverse pakketreizen of voordelige autorondreizen door Andalusië, op Mallorca, langs de Paradores of net even wat anders langs de Atlantische Oceaan en het groene Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken