skip to Main Content
Amerikaans echtpaar aangehouden na vondst overleden zoon in Girona

Amerikaans echtpaar aangehouden na vondst overleden zoon in Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

mossos2a

Foto: El Pais

GIRONA – De Amerikaanse ouders van de in een appartement gevonden overleden zevenjarige zoon, zijn door de Catalaanse politie in hechtenis genomen. Zo’n vier weken geleden deden agenten de lugubere vondst waarbij de zoon in staat van ontbinding in een kamer was gevonden terwijl de ouders nog in het appartement woonden.

De politie werd door de huurbaas erop attent gemaakt dat er geluiden waren in de woning. De huurbaas wilde haar huur, welke al sinds september niet meer betaald werd, claimen waarbij ze vreemde geluiden hoorde in het duplexappartement. De deur werd echter niet opengedaan waarop ze de politie belde.

Toen de agenten uiteindelijk wel het appartement in konden, werden ze ontmoet door de twee Amerikaanse ouders die rustig in het appartement zaten. Een van de agenten vond het echter vreemd ruiken waarop hij op onderzoek ging en in een van de kamers een lichaam vond van een zevenjarige jongen. Dat lichaam moet daar al enige tijd hebben gelegen want het was al in staat van ontbinding. Naast het lichaam van de jongen lagen matrassen wat erop kan wijzen dat de ouders in dezelfde kamer sliepen, naast het dode lichaam van hun zoon.

De ouders werden in hechtenis genomen maar konden sindsdien niet zeggen wat er precies gebeurd is. Volgens een snelle autopsie zijn er geen sporen van geweld gevonden en lijkt het erop dat de jongen een natuurlijke dood heeft gehad. De politie sluit echter niets uit en zal verder gaan met het onderzoek. De ouders hebben in ieder geval de dood van hun zoon niet gemeld en dus kan dat duiden op een natuurlijke dood, een ongeluk of moord.

Het Amerikaanse gezin woonde al anderhalf jaar in het duplexappartement. De familie bestaat uit een 38-jarige moeder, een 39-jarige vader en drie kinderen, de overleden jongen van 7 jaar en nog twee zoons van 12 en 14 jaar oud. Het is onduidelijk waar de twee andere kinderen op dit moment zijn. Volgens de bewoners in de omgeving gingen geen van de kinderen naar een school in Girona en volgden ze onlinecursussen in het Engels. Niemand van de familie spreekt Spaans of Catalaans. Het gezin betaalde 1.100 euro huur per maand voor het duplexappartement in het centrum van de stad Girona – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken